2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Türk mühendis toprağa verildi

Irak'taki Amerikan Üssü'nde çalışırken 9 gün önce mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden bilgisayar mühendisi Ali Canan Sarı, Adana'da toprağa verildi.

Olaydan sonra yapılan girişimler sonucu Türk mühendisin Kuveyt'e gönderilen cenazesi sabah saatlerinde Adana'ya getirildi.

Adana Havaalanında yakınları tarafından alınan Ali Canan Sarı'nın (26) cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yapılan otopsi ve savcılık incelemesinin ardından Sarı'nın cenazesi, 3 aylık eşi Çiğdem Sarı ve babası Hüseyin Sarı ile yakınları tarafından teslim alındı. Tabutun cenaze nakil aracına konulması sırasında Çiğdem Sarı, "Bende yanına gitmek istiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Sarı'yı yakınları güçlükle sakinleştirdi. Daha sonra cenaze, Ali Canan Sarı'nın merkez Yüreğir ilçesi Dadaloğlu Mahallesi'ndeki babası ile annesi Meryem Doğan'ın evinin önüne getirildi. Burada anne Meryem Doğan ve kız kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Tabuta dokunan anne, "Sen benim bir tanemsin, sen benim canım ciğerimsin. Gitti canımın cananı" diyerek gözyaşı döktü. Daha sonra cenaze, Buruk Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

5 yıl önce İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra ABD'ye dil kursuna giden ve bir süre sonra ABD firması KBR'de ardından da Bağdat'taki Amerikan Üssü'nde çalışan Ali Canan Sarı, 9 gün önce izin dönüşü Kerkük'ten Musul'a giderken mayın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 16:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?