4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Türk polisi bayramını kutluyor

Türk Polis Teşkilatının 164. kuruluş yıldönümü Adana'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Emniyet Müdürü Arif Akkale, Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mahmut Çakır ve Emniyet Mensubu Şehit Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Hallaç, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Parkı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, geçit töreni gerçekleştirildi. Vali İlhan Atış'ın da katıldığı geçit töreninde, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan bando takımı marşlar seslendirdi.
Motosikletli polislerin yanı sıra Akrep adı verilen personel zırhlı taşıyıcılar da tören geçidinde yerini aldı.

Vali Atış, Türk Polis Teşkilatının 164. kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, polis teşkilatı mensuplarının her zaman bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkatli olduğunu belirtti. Türk polisinin zor koşullar altında üzerine düşen görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade eden Atış, polislerin çağın gerektirdiği gelişime ve değişimlere ayak uydurarak uluslararası boyutlarda kendisinden söz ettiren başarılara imza attığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Kendisini her alanda sorgulayan Türk polisi, geleceğini oluşturmak için günümüz çağının gerektirdiği düşünme tarzı ve yapılanmasını öngörüyor. Demokrasi ve özgürlükleri temel kabul edip, terörizme yol açan sebeplerin ortadan kaldırılması için ver gücüyle çalışıyor. Polis, toplumsal ortak değerler, insan hak ve özgürlükleri, toplumun sorun çözebilme kapasitesinin arttırılması ve toplumun çoğulcu yapısını uyuma dönüştürme görevini üstlenerek, iç güvenlik politikasını en iyi şekilde yerine getiriyor."

Bu arada Vali Atış, polis teşkilatının 164. kuruluş yıldönümü nedeniyle Akkale'yi makamında ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET UZUN IP: 88.229.33.xxx Tarih : 11.04.2009 10:02:41

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 164. YILI KUT LU OLSUN.