2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Türk rehineler Adana'daki ailelerine kavuştu

Irak’ın Felluce kentinde 6 Haziran’da Iraklı direnişçiler tarafından rehin alınan 2 Türk işçi serbest bırakılmalarının ardından bugün evlerine döndü. Adana’daki evine dönen Soner Serçalı için ailesi 2 adet koç kesti. Mutluluk gözyaşı döküp uzun uzun ailesine sarılarak hasret giderek Soner Serçalı, "Ben asla geri gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü bize ’Sizden sonra gelenleri keseceğiz’ dediler" şeklinde konuştu.
Iraklı direnişçiler tarafından 2 gün önce serbest bırakılan Soner Serçalı (27) ve Murat Kızıl (26), Silopi’den Türk sınırlarına giriş yaptıktan sonra karayoluyla akşam saatlerinde memleketleri Adana’ya geldi.
Kendisini Gaziantep’de karşılayan ailesiyle birlikte Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Yurt Mahallesi’ndeki evine gelen Soner Serçalı, burada diğer aile fertlerine uzun süre sarılarak sevinç gözyaşı döktü. Soner’in ailesi çocuklarına kavuşmanın sevinciyle 2 adet koç kesti.
Kendisinin bir daha Irak’a gitmeyeceğini belirten Soner Serçalı, "Bize ’Sizden sonra gelenleri keseceğiz’ dediler. Ben bir daha gitmeyi düşünmüyorum" diye konuştu.
1 Haziran’da Kayteks firmasında klima tamircisi olarak Irak’a çalışmaya giden Soner Serçalı ve Murat Kızıl, 6 Haziran tarihinde Irak’ın Felluce kentinde Iraklı direnişçiler tarafından rehin alınmıştı. Kayteks firmasının Irak’tan çekildiğinin açıklamasının ardından, 2 gün önce serbest bırakılan 2 Türk işçi bugün Silopi’den Türkiye’ye giriş yaptı.


Irak’ın Felluce kentinde direnişçiler tarafından 6 Haziran 2004 tarihinde rehin alındıktan sonra 2 gün önce serbest bırakılan Murat Kızıl, Adana’ya geldi. Murat Kızıl, "Bu gün benim doğum günümdür" dedi.
Gaziantep’te annesi Vechile ve babası Osman Kızıl tarafından karşılanarak, 3 arabalık konvoy eşliğinde Yavuzlar Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndaki evine getirilen Murat Kızıl’ı komşuları ve yakınları zılgıtlarla karşıladı. Murat Kızıl için evine girmeden önce bir koç kurban edilerek, alnına kurban kanı sürüldü. Evde annesi ve babası ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Kızıl "Direnişçilerin haklı bir yönü olduğunu düşünmüyorum. Onların haklı bir yönü yok. Özellikle Türk vatandaşları Felluce’ye gitmesinler. Irak’a gitmesinler. Bize kötü muamele yapılmadı. Önce Türk olduğumuzu anlamadılar sonra namaz kılıp dua edince anladılar. Ölümü ve ölüm korkusunu yaşadım. Bu gün benim doğum günüm" dedi.
Vechile ve Osman Kızıl çifti, Murat Kızıl’a defalarca sarılarak gözyaşı döktüler. Vechile Kızıl, oğluna kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Osman Kızıl ise "Allah böyle bir durumu kimsenin başına vermesin" diye konuştu.

ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 02:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?