3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Türkeş ölüm yıldönümünde anıldı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş, vefatının 11. yıldönümünde, Adana Ülkü Ocakları’nda dualarla anıldı.

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanlığı’ndaki anma etkinliği, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Ardından Türkeş için Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra sinevizyon gösterisi ile Türkeş’in hayatından kesitler sunuldu.


MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Yüreğir Ülkü Ocakları Başkanı Gürhan Kütük, MHP il yönetim kurulu üyeleri İlker Alıç, Ahmet Delibalta, Hasan Hüseyin Özel'in de katıldığı anma etkinliğinde konuşan Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Taner Özler, "Başbuğ Türkeş, cesaret, fikir, gönül ve eylem adamıdır. Ömrü, Türk milliyetçiliğini yükseltme yolunda dik baş, tok karın, mutlu yarın hasreti ile geçmiş ve milletimizin şahsında taçlandırdığı ‘Başbuğ’ unvanı, millet, vatan ve devlet sevgisi ile özdeşleşerek adeta bayraklaşmıştır. Merhum Başbuğumuz; yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı Türklük sevgisi uğruna her türlü meşakkati göze alabilmiş, çelikten iradesi ile örnek bir inanç timsali olarak ‘aç hürler tok esirler’ ülkesi olmayı asla kabul etmemiştir" dedi.

Alparslan Türkeş’in, geleceğin teminatı olan Türk gençliğine büyük önem verdiğini, yine Türk gençliğinin Türk töresini ve İslam ahlakını tanımasında, benimsemesinde büyük emek verdiğini ifade eden Özler sözlerini şöyle tamamladı:
"İşte onun yetiştirdiği bugünkü Türk gençliğinin hedefi de Başbuğumuzun manevi rehberliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’te lider ülke, küresel gelişmeleri belirleyen bir güç yapmaktır. Bilgi ve aklı tercih eden Türk gençliği, sağduyu ve itidalle içinde bulunduğumuz her türlü sorunu aşma kabiliyet ve kapasitesine sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle merhum Başbuğumuzu rahmetle, minnetle anıyor, onun gösterdiği onurlu, başı dik bir Türkiye hedefinden asla sapmayacağımızı haykırıyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene."

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 12:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veli ünal IP: 85.99.9.xxx Tarih : 9.04.2008 14:12:24

türkeş bizim kalpimizbe her zaman yaşıyor kürkçüler belde teşkilatı...