1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Türkistan pilav günü yapıldı

TÜRKİSTAN PİLAV GÜNÜ

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği Türkistan Pilav Günü, başta her görüşten siyasiler olmak üzere, çok sayıda kişinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Sarıçam ilçesi, mesire alanında gerçekleşen Pilav Günü'ne, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude, Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyon Başkanı İsmail Demirdüzen, Askon Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Varsaklar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Umut, Kırım Türkleri Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Taymaz, Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Abdulmuttalip Balcı ile milletvekili adayları ve bir çok davetli vardı.

Dernek Başkanı İlker Medeni, yaptığı açılış konuşmasında, Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Medeni, "Bilindiği üzere Orta Asya'daki Türklerin tamamının içinde bulunduğu coğrafyaya yani Ata yurdumuza Türkistan denilmektedir. Türkistan denilince; Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Doğu Türkistan akıllara gelmelidir. Derneğimiz mevcut yasalara bağlı olarak Atatürk İlke ve İnkılapları çerçevesinde halen çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

Medeni, Adana'da bulunan Türkistanlıların 1951 yılında Türkistanlılar Derneği'ni kurduklarını ve o günlerden bu güne Türkistan Pilav Günü ve Kır Gezisi etkinliklerini sürdürdüklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından Türkistanlılar Derneği ve Ceyhan Belediyesi Halk Oyunları Ekibi yöresel oyunlar sergilerken, yerel sanatçılar konserler verdi. Şiirlerin okunmasıyla devam eden etkinlikte, hep birlikte geleneksel pilav yenildi.

TÜRKİSTAN PİLAV GÜNÜ
TÜRKİSTAN PİLAV GÜNÜ
TÜRKİSTAN PİLAV GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 10:49:03
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 12:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?