2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Türkiye: 56 - İtalya: 55

Tekerlekli Sandalye Basketbol 22 Yaş Altı Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası Adana'da törenle başladı.

Şampiyonanın ilk maçında Türkiye, İtalya'yı uzatmalarda 56-55 yendi.


Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda, Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda organize edilen şampiyonanın resmi açılış töreni, turnuvada yer alan 10 ülke sporcularının katılımıyla gerçekleştirildi. Törenin ardından şampiyonanın ilk maçında Türkiye ile İtalya karşı karşıya geldi. Şampiyona, Adana Valisi İlhan Atış ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak'ın topu birlikte havaya atmasıyla başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını Türkiye 21-19 önde tamamladı. Normal süresi 43-43 beraber tamamlanan
maçta uzatmaların ilk yarısı da 47-47 berabere bitti. İkinci uzatmada üstün performans sergileyen Milli Takım maçı 56-55 kazandı. Milli Takım, şampiyonadaki ikinci maçında 5 Temmuz Cumartesi günü saat 17.45'de Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda İngiltere ile karşılaşacak.
10 Temmuz'a kadar sürecek olan şampiyonada; Türkiye, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya ve İsveç takımları mücadele edecek.
A Grubu'nda İspanya, Hollanda, Polonya, İsveç ve Fransa, B Grubu'nda ise Türkiye, İngiltere, Almanya, Belçika ve İtalya yer alıyor.
Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, yaptığı konuşmada, şampiyonayı uzun uğraşlar sonrası Adana'nın düzenlemesine karar verildiğini ifade ederek; bu kararın alınmasında Adana'daki valilik, belediye ve diğer sponsorların önemli rol oynadığını kaydetti.
Şerefhan, her geçen gün tekerlekli sandalye basketbol sporuna ilginin arttığını belirterek, şunları söyledi:
''İlk maçımızı İtalya ile yapacağız. Rakibimizi yenecek kapasitedeyiz. İtalya maçını kazanıp, yolumuza devam etmek istiyoruz. Önümüzde İngiltere, Almanya gibi bu sporu yapan 50 yıllık takımlar var. Bu takımların seviyelerine ulaştık. Gelecek 2-3 yılda onları geçmeyi hedefliyoruz. Bu şampiyonada öncelikli hedefimiz ilk dörde girerek, 2009 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak Tekerlekli Sandalye Gençler Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmak.''
Açılış törenine; Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Avrupa Bedensel Engelliler Federasyon Başkanı Jan Berteling katıldı.

..
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 02:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?