4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Türkiye birincileri Adana'dan çıktı

Adana Özel Bilfen İlköğretim Okulu mezunu 3 öğrenci, yabancı dilde eğitim veren 15 okulun kendi öğrencilerini seçmek amacıyla düzenlediği sınavda 18 bin 500 öğrenci arasında bütün sorulara doğru cevap vererek 1000'er tam puan ile Türkiye birinciliğine ortak oldular.

Adana Ekinfen Dersanesi'nde sınava hazırlanan Özel Bilfen İlköğretim Okulu öğrencileri Deniz Tatar, Poyraz Düzgün ve Hatice Nur Eken büyük bir başarıya imza attı.

Üç öğrenci, Türkiye genelinde yapılan Özel Okullar Sınavı'nda 100 sorunun tamamını da yaparak 1000'er puan alıp Türkiye 1'incisi oldu.

Planlı ve programlı çalışmanın başarısındaki en önemli etken olduğunu söyleyen Hatice Nur Eken, bu yöntemle çalışırken fazla zorluk çekmediğini söyledi. Başarısında dershanesinin etkisinin büyük olduğunu belirten Eken "Derslerin yanı sıra kendime sinema ve tiyatro için de zaman ayırdım. Planlı olduğum için bir sorun yaşamadım. Böylece sosyal aktivitelerden mahrum kalmadım. Dershanede rehber öğretmenlerimizden de yardım aldık. Ailem bana çalışmam konusunda baskı yapmadı. Ben çok çalıştığımda dinlenmemi istediler. Bundan sonrasıyla ilgili şimdiden konuşmak için belki erken ama siyasal bilimler okumak istiyorum" dedi.

Poyraz Düzgün de içinden gelen başarı isteğinin, eğitim sistemiyle birleştiğinde başarının geldiğini ifade etti. Deniz Tatar ise, çok fazla programlı çalışmamasına rağmen, öğretmenlerin ve sistemin yardımıyla sınavda Türkiye 1'incileri arasına girmeyi başardığını kaydetti.

Aşırı çalışmayı sevmediğini ancak odaklandığında başardığını bildiği için buna dikkat ettiğini anlatan Tatar, gelecekte mühendis olmayı istediğini bildirdi.
Ekinfen Dersanesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ferdane Bayıldıran ise öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını ve çağdaş eğitim sisteminin tecrübe ve disiplinli çalışmayla birleştiğinde başarının da kendiliğinden geldiğini anlattı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 11:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?