3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'Türkiye'nin gündemi ekonomi olmalı'

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Ümit Özlü, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla sağduyunun, demokrasinin kazandığını belirterek, "Türkiye’nin bundan sonraki en önemli gündemi ekonomi olmalı" dedi.


Özlü, Anayasa Mahkemesi'nin kararını değerlendirdiği açıklamasında, kapatma davasının açıldığı günden beri, global krizin etkilerini hisseden piyasaların diken üstünde durduğunu, yabancı sermayenin ülkemizle ilgili yatırım hedeflerini askıya aldığını belirterek, "Bu karar, hem iç piyasalarımızın canlanmasında hem de uluslararası ticaret hedeflerinin gerçekleştirilmesinde çok önemli bir milat olacaktır. Demokrasimiz kazanmıştır, bundan sonra asıl konuşulması gereken gündem ekonomi ve ülkemizin kalkınması olmalıdır” dedi.


Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin üyesiyle KOBİ’lerin en önemli temsilcisi olan TÜMSİAD olarak, piyasalar açısından bu karara umutla yaklaştıklarının altını çizen Özlü, şunları kaydetti:

"Türkiye siyasi, ekonomik ve sosyal istikrar ortamıyla dünyanın en önemli coğrafyasında yükselen bir değer olarak yerini almak zorundadır. Ülkemizin sürekli büyümesi, yabancı sermayenin yatırımlarını çekebilmesi, bölgesinde ekonomik olarak bir güç olabilmesi için mevcut potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmelidir. Dünya gücü olmak isteyen Türkiye, öncelikle ekonomik hamleleriyle bunu gerçekleştirmelidir."


Mahkemenin aldığı kararın, piyasalar için çok olumlu sonuçlar getireceğini vurgulayan sözlerini şöyle sürdürdü:


"Aylardır bu kararı bekleyen KOBİ’lerimiz artık öngörülerini ve yatırım hedeflerini daha doğru verilerle ortaya koyacakları bir zemine ulaşmışlardır. Yabancı sermaye, yatırımları için hedeflerini ve içeriden seçecekleri partnerleri daha rahat biçimde seçecek bir konuma gelmiştir. İstihdam, pazarlama ve serbest rekabet noktasında sıkıntı çeken, üzerinde türlü istihdam maliyetleri bulunan KOBİ’lerimiz, en azından gelecek korkusu olmadan ticaretlerini yapabilecekleri bir zemine kavuşmanın sevincini duymuşlardır. Demokrasimiz çok önemli bir sınavdan yüzünün akıyla çıkmıştır. Ama, bundan sonra asıl gündemimiz ekonomimizin dünya ligine çıkarılması olmalıdır. Çağdaş ülkelerle eşit şartlarda yarışa girebilecek piyasa aktörleri yetiştirecek zemini hazırlamak olmalıdır.”

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 13:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?