4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Türkiye'yi yürüyerek dolaşıyor

Türkiye'yi yürüyerek dolaşan gazi torunu emekli muhasebeci Muammer Özdayıoğlu, Adana'nın Ceyhan ilçesine geldi.

Aydın'dan 21 Mayıs 2009 tarihinde yola çıkan Muammer Özdayıoğlu, başladığı Türkiye gezisi kapsamında Ceyhan'a ulaştı. Özdayıoğlu, kendisini Ceyhan'da misafir eden Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

Her iki dedesi de İstiklal Savaşı gazisi olan 64 yaşındaki Muammer Özdayıoğlu, emekli olduktan sonra Türkiye'yi adım adım yürüyerek dolaşmaya başladığını söyledi. 75'in üzerinde il ve binden fazla ilçe, belde ve köyü gezdiğini belirten Özdayıoğlu, bu yılki gezisini tamamlaması halinde 3 bin kilometre yol katetmiş olacağını söyledi.

Özdayıoğlu, "Türkiye'yi adım adım dolaşıyorum. Gezdiğim il, ilçe ve köylerin tarihi ve turistik mekanlarını inceliyor, insanlarıyla dostluklar kuruyorum. Gittiğim yerlerde kamp kurarak yeni yeni arkadaşlıklar ediniyorum. Sırtımdaki 23 kiloluk yükle 75'in üzerinde vilayet ve çok sayıda ilçe, bir o kadar da köyü dolaştım" dedi.

Gezdiği yerlerin fotoğraflarını da çeken Özdayıoğlu, "Bugüne kadar iki kitabım basıldı. Kaybolmaya yüz tutmuş eski örf ve adetlerimizle ilgili bilgiler topluyorum. Ekonomik ve teknolojik faktörlerden dolayı kültürel değerlerimiz azalıyor. Gayem, gezdiğim yerlerin tarihine, kültürüne, yemeklerine varıncaya kadar bütün zenginliklerini derleyip, belgesel niteliğinde kitaplara aktarmak. Bir kültür elçisi olarak sağlığım elverdiğince gezmeye devam edeceğim. Herkesin kendi vatanını yakından tanıması gerekir"
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 14:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?