5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Türkmen coşkusu...

Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, 3. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni'nin 2 Ekim 2005 Pazar günü Sarıçam Piknik alanında düzenleneceğini açıkladı. Demirdüzen düzenlediği basın toplantısında, ilkini 2003 yılında Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda, 2.'sini 2004 yılında Sarıçam Piknik Alanı'nda düzenledikleri Çukurova Yörük ve Türkmen Şöleni'nin üçüncüsünün de yine Sarıçam Piknik alanında gerçekleştirileceğini belirtti.

Demirdüzen, 3. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni'nin başta Yörtürk Vakfı olmak Akdeniz Bölgesi'nin çeşitli şehirlerinde faaliyetlerini yürüten, tüm Yörük Türkmen Dernekleri'nin desteğiyle düzenleneceğini ifade etti. Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, "Şölenimizi aynı zamanda Adana'da faaliyet gösteren Varsaklar Derneği, Avşarlar Derneği, Yörük Türkmen Derneği ve aynı amaçla faaliyet gösteren diğer derneklerimizle birlikte organize edeceğiz" dedi.

Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, 1 Ağustos-2 Ekim 2005 tarihleri arasında düzenleyecekleri "Çocuklar Üşümesin" kampanyası hakkında da bilgi verdi.

Yarının gerçek sahipleri çocuklarımızın bugün türlü imkansızlıklar içinde yetiştiğini ifade eden Demirdüzen, "Bölgemizde sayıları binlerle ifade edilecek kadar evladımız ailelerinin ekonomik yetersizlikleri nedeniyle üzerlerine kışlık bir giysi alamadan, ayaklarına ayakkabı giyemeden kış aylarının güç koşulları altında yaşamak zorunda kalıyor. İşte yazın bu en sıcak günlerinde bile bu evlatlarımızı unutmadığımızın bir göstergesi olarak 'Çocuklar Üşemesin' kampanyasının başlangıcını şimdiden yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 17:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?