5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Türkmenler vekil ağırladı

Türkmenler Kulübü, geleneksel hale getirmeyi amaçladığı sıkma ayran sohbetlerinin ilkinde CHP Adana Milletvekili Kemal Sağ’ı ağırladı.

Türkmenler Kulübü Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen sohbete Milletvekili Kemal Sağ’ın yanı sıra Yumurtalık Belediye Başkanı Habip Salıç, Salbaş Belediye Başkanı Bahattin Develi, Hakim İsmail Erol, İl Genel Meclisi Üyesi Hali Burgu, Süleyman Keskin, Tarihçi Cezmi Yurtsever, Dernekler İl Müdürü Recep Kurdoğlu, Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü’nden Hamit Cengiz, Varsaklar Dernek Başkanı Yusuf Umut ve Aydınlar Mahalle Muhtarı Mehmet Kurtulmuş ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

CHP Milletvekili Kemal Sağ, böylesi sıcak bir ortama davet edildiği için mutlu olduğunu belirterek, Türkmenler Kulübü yöneticilerine teşekkür etti.

Türkmenler Kulübü Genel Sekreteri Avukat İsmail Demirdüzen de kuruluşunun üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen sergilediği etkinliklerle gelişen kulübün, yurt ve dünya gündemiyle ilgili hadiselere gösterdiği milli reflekslerle rüştünü ispat ettiğini söyledi.

Demirdüzen, "Milletvekilimiz Kemal Sağ ile başlayan sıkma ayran sohbetleri bundan böyle her hafta cuma günü dernek merkezimizde gerçekleştirilecek ve geleneksel hale gelecektir" dedi.

Türk’ün ve insanlığın korunması adına TBMM tarafından çıkarılan Tehcir Yasası’nın yıl dönümü 27 Mayıs’ta, Ermeniler’in yüzlerce Türk’ü katlettiği Camili Köyü’nü ziyaret edeceklerini kaydeden Demirdüzen, ziyarette Ermeniler tarafından katledilen Türkler için dua okunacağını ifade ederek, "Tarihçi Cezmi Yurtsever rehberliğinde gerçekleştirilecek ziyaretin ardından yine dernek merkezimizde sıkma ayran sohbetlerine devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:16:24
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 17:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?