5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Türkmenler'den Terminatör'e boykot çağrısı

Kısa adı Türkmenler Kulübü olan Çukurova Türkmenler Yardımlaşma, Dayanışma Derneği, Gençlik ve Spor Kulübü Genel Sekreteri İsmail Demirdüzen, sözde Ermeni soykırımı iddialarını gerçekmiş gibi görerek 24 Nisan’ı anma günü kabul eden eski film oyuncusu Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger’in filmlerini izlemeyerek boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Demirdüzen, yaptığı açıklamada, Schwarzenegger’in açıklamalarında İstanbul’dan bahsederken, ’Konstantinopolis’ şeklinde söz etmesinin de gerçek niyetini ortaya koyduğunu ifade etti. Demirdüzen, "Güneş balçıkla sıvanmaz. Hayal ürünü iddiaları gerçekmiş gibi kabul eden, olmayan ve olması imkansız bir hayali sanki varmış gibi takdim eden bu zihniyet iflas etmiştir" dedi.

Türk halkını sözde Ermeni iddialarını kabul eden bu zihniyetin filmlerini izlememeye davet eden Demirdüzen, "Türk milletine hakaret eden, ecdadına gerçekdışı iddiaları yakıştıran bu kişiye karşı takınılacak en ciddi tavır hayal ürünü propaganda filmlerini satın almamak, sinemalarda gösterilen ve gösterilecek tüm filmlerine gitmeyerek boykot etmektir" dedi.

Türkmenler Kulübü Genel Sekreteri İsmail Demirdüzen, Ermeni iddialarını gerçek kabul eden ülkeler arasında bulunan Polonya’nın da kendi tarihini inkar noktasında bulunduğunu söyledi. Devrin Osmanlı hükümdarı Abdülhamit Han’ın en olumsuz zamanlarında şimdi Polonya olarak bilinen ülkenin vatandaşlarına sahip çıktığını belirterek, "O dönem Lehistan olarak kabul edilen millete sahip çıkan bir hükümdarın torunlarına mesnetsiz, gerçek dışı iddiaları varmış gibi yargılamak aslını, varlık nedenini inkardan başka bir şey değildir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 15:45:50
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 15:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?