2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Türksat 3A ekmek kapısı oldu!

Televizyonların Türksat 1C uydusundaki yayınlarının Türksat 3A uydusuna aktarılmasıyla yayınları uydu üzerinden alan ve alıcılarını ayarlayamayan vatandaşlar, elektronikçilere akın etti.

Elekronikçiler 10 YTL karşılığında uydu alıcılarına yeni frekans yüklüyor.

Yeni yayın teknolojilerinden tam olarak faydalanmak, mevcudun çok daha üzerinde televizyon yayıncılığını hayata geçirmek, yüksek çözünürlükte HD yayınlarının ve yayıncılığın önünü açmak için, Türksat A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından 27 Ekim Pazartesi günü Türksat 1C uydusundaki yayınlar Türksat 3A uydusuna alınınca, uydu alıcılarının frekans ayarlarını değiştirmek durumunda kalan vatandaşlar elektronikçilerde sıra beklemek zorunda kaldı.

Vatandaşlar elektronikçilere ve uydu cihazı satıcılarına adeta akın ederek uydu alıcılarının frekanslarının ayarlanması için gün almaya başladı.

Çok yoğun olan uydu tamir ve satış yerleri 3-4 gün sonraya randevu verirken, elektronikçiler uydu alıcılarını ayarlaması için yeni eleman almak zorunda kaldı.
Adana'da uydu alıcısı satışı ve tamiri yapan bir işletmenin sorumlusu Hüseyin Bozkurt, sisteme aniden geçilmesi ve vatandaşın frekans ayarı yapmasını bilmemesi nedeniyle 3 gündür çok yoğun olduklarını söyledi.

Vatandaşlar ise pazartesi gününden itibaren televizyon izleyemediklerini, ayar yapmayı da bilmedikleri için elektronikçilere geldiklerini belirterek, "Ben ayar yapmıştım ama çok karıştı. O nedenle buraya gelmek zorunda kaldım. 3 gün sonra alacakmışım. Çok zaman veriyorlar. Ama olsun sonunda yapılacak. Ancak uydu frekansının böyle birden değişmesi bizi çok zorda bıraktı. Sevdiğim dizileri izleyemiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:36:04
Güncelleme :29 Ekim 2008 Çarşamba 17:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?