3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Tutuklu ve hükümlülerden çini sergisi

Adana F Tipi Ceza Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu ve hükümlülerin yaptığı çiniler Adana Adliye Sarayında sergilendi.

Ceza İnfaz Kurumunun, Yüreğir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açtığı çinicilik kursuna katılan tutuklu ve hükümlüler Kütahya’dan getirtilen boş porselen tabakları işlediler. 85 adet çini tabak ve 20 adet ahşap boyama tepsi, Yüreğir Halk Eğitim Merkezi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Seyhan Belediyesi'nin desteğiyle Adana Adliye Sarayı'nda sergilendi.

Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Eroğul, kurum idare ve personelinin başarılı çalışmaları sonucu Ceza İnfaz Kurumlarının bir eğitim merkezi, meslek edindirme yerleri haline geldiğini, bu çalışmaların hem hükümlü ve tutukluların zamanlarını olumlu yönde kullanmalarına olanak sağladığını, hem de topluma kazandırmada önemli bir rol oynadığını söyledi.

Ceza İnfaz Kurumu Savcısı M. Hakan Uyar ise Adana F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda meslek edindirme kursları ve birçok sosyal kültürel etkinliklerin başarı ile yürütüldüğünü, erkek berberliği, karo fayans, aşçılık, ağaç işleri, İngilizce, muhasebe, folklor, bilgisayar operatörlüğü, okuma yazma kursları gibi birçok dalda hükümlü ve tutuklulara eğitim verildiğini, çinicilik kursunun da bu eğitimlerden biri olduğunu söyledi.

Kurum Müdürü Yunus Şener de, bölgede ihtiyaç duyulan mesleklerle ilgili eğitimlere öncelik verildiğini, yürütülen eğitim faaliyetlerinde tüm personelin fedakarlık yaptığını belirtti.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 14:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nergiz ISIK IP: 88.254.179.xxx Tarih : 15.11.2008 16:34:59

Bu cini tabaklar satilik mi? Bu sorumu en kisa zamanda yanitlarsaniz cok sevinirim. Evetse nereden alabiliriz?