3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Tuzla'da festival heyecanı

Türkiye'nin en önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Tuzla beldesinde karpuz ve kavun ile diğer tarım ürünlerinin tanıtımı, düzenlenecek festivalle yapılacak.

Tuzla Belediye Başkanı Ramis Avcı, bu yıl ikincisi düzenlenecek Tuzla Kavun Karpuz ve Tarım Ürünleri Festivali'nin 30 Mayıs - 1 Haziran 2008 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

Amaçlarının Türkiye'nin en erken karpuzu üreten bölgenin tanıtımını yapmak, karpuzun ekonomiye katkısını anlatmak olduğunu belirten Avcı, "Festival kapsamında 30 Mayıs'ta festival yürüyüşü yapacağız. Bedirhan Gökçe şiir dinletisinin ardından Kars-Kafkas Halk Dansları Topluluğu gösteri yapacak. Festivalde ikinci gün ise tarım ürünleri tanıtımı yapıldıktan sonra, Urfa Sıra Gecesi ve tiyatro gösterisi yer alıyor. Son gün yine tarım ürünleri tanıtımının yanı sıra Niran Ünsal konser verecek" dedi.

Tuzla'nın Yüreğir ovasının en güneyinde yer alan ve yaklaşık 400 bin dönüm tarım alanına sahip olan bir belde olduğunu anlatan Avcı, bölgede 60 bin dönüm alanda karpuz, 30 bin dönümde kavun ve 25 bin dönümde domates ekimi yapıldığını kaydetti.

Hasadın tam başladığı dönemde 400 kamyon karpuz ve kavunun Türkiye pazarına sunulduğunu aktaran Avcı, "Beldenin ekonomisi tamamen tarım ürünlerine endeksli. Beldeye kavun ve karpuzun yıllık katkısı direk olarak 100 milyon YTL. Buna istihdamı, tarımsal girdilere ödenen parayı da katarsak 200 milyon YTL'ye çıkar. Bizim için böylesine önemli tarımsal ürünlerin kendi çapımızı aşıp Türkiye'ye tanıtılması gerekiyor" dedi.

Ramis Avcı, tarladaki karpuzun hasadının başlamak üzere olduğunu, piyasada satılan karpuzun yüksek seralarda üretilen erkenci çeşitler olduğunu da belirterek, hasat olgunluğuna gelmeden karpuzun koparılmaması için tarım il müdürlüğü ile ortak çalışma içine girdiklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 15:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?