29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Uçak kurbanlarının eşyaları incelemede

IRAK’ta düşen uçakta yaşamını yitiren 28 Türk yolcunun yanında bulunan eşyaların ilk partisi bugün geldi. Savcılık, şahsi eşyalara el koyarak, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Uçağın kara kutuları ve olay yeri incelemesi ile ilgili bilgilere ulaşmada güçlük çeken Türkiye, cesetler ve eşyalar üzerindeki kriminal incelemelerle uçağın düşüş nedeninin pilotaj hatası mı, saldırı mı olduğunu belirlemeye çalışıyor. Bu nedenle, kimliklerin belirlenmesi ile ilgili çalışmalar dışında, ölüm şekline yönelik incelemelerde kriminal biliminin bütün olanaklarına başvuruluyor.

Cesetlerde barut izi araştırması (svap) için alınan parçalar Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda inceleniyor. Mikroskopik incelemeler sürerken, ölüm nedenlerine ilişkin incelemenin uzayabileceği belirtildi. Gelen şahsi eşyaların incelemeye gönderilmesinin de bu araştırmanın bir parçası olduğu kaydedildi.

Şimdiye kadar yapılan incelemelerde, cesetlerde füze veya roket saldırısı olduğuna ilişkin ipuçucu verecek metal parçasına rastlanmadığı açıklanırken, vücut svapları sonuçları bu konudaki bulguları destekleyecek ya da incelemeyi yapanlara yeni bir bakış açısı kazandıracak.

Kaza kurbanı 2 kişinin kimliğinin belirlenmesi ile ilgili inceleme de sürüyor.
a.a
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 13:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?