3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Uçakta bomba şakası rötar yaptırdı!

Adana'dan İzmir'e gitmek üzere uçuşa hazırlanan özel bir hava yolu şirketine ait uçakta bomba paniği yaşandı.

Yolculardan birinin hostese "bombayı nereye koyayım" demesi üzerine boşaltılan uçakta güvenlik araması yapıldı, uçuş yarım saat rötarla gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre, Adana Havalimanı'nda saat 08.50'de İzmir'e gidecek olan uçak, yolcularını aldıktan sonra uçuş için piste hareket etti. İsmi açıklanmayan ve 65 yaşlarında olduğu belirtilen bir yolcu elindeki su şişesini el bagajı bölümüne koymak isteyince hostes tarafından uyarılınca aralarında tartışma çıktı.

Bunun üzerine yolcunun, "Bir su şişesinden ne olacak. Bombayı nereye koyalım o zaman" demesi üzerine hostes, durumu pilota bildirdi. Uçağın pilotu, kuleye haber vererek, diğer yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla uçağı terminale geri döndürdü.

Polis eşliğinde uçaktan indirilen yolcular ile eşyaları tekrar güvenlik aramasından geçirilirken, polis tarafından hava alanındaki güvenlik odasına alınan yolcu, "Bir su şişesi yüzünden beni sinirlendirdi. Ben de şaka yapmak istedim. Ciddiye alacağını bilemezdim" diyerek kendini savunmaya çalıştığı öğrenildi. Yapılan kontrollerin ardından yolcuların yeniden bindiği uçak, saat 09.30'da İzmir'e havalandı.

İsmi açıklanmayan yolcu, ifadesinin alınmasından sonra adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 17:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bır okur IP: 78.176.99.xxx Tarih : 10.07.2008 15:41:13

nereden cıktı bu kışi, ,niçin şüpheli davranışlar yapıyor? hıc bır sey bılınmıyor? farzedinki ucak dustu .....bomba sakası sanılmıstı ama şaka değılmıs ..dıyene kadarmı...sabır edeceğız...yazık değilmi bunca zamana emeğe...ucuz ucak ucuz transport böylemı rencıdeye uğrar..Neden insanlar böyle davranişlar içine girerler. Ne sıkıntısı varmış bu emekli albayın...Sorsunlar..Tek sığındığı şey bu... zaten.. Gülerek .. şaka yaptım dedinmmi. yoksa... kıme ınanacağız.. kalbımıze mı yoksa bomba var dıyenlere mı??*