4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Üçkardeşler çok iddialı

MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı A.Kadir Üçkardeşler, anketlerde rakip iki partiden 12 puan önde olduklarını belirterek, "Biz kendimizi seçimi kazanmış olarak görüyoruz" dedi.

Üçkardeşler, Çukurova İlçe Başkanı İbrahim Kara ile birlikte Seyhan Oteli'nde düzenlediği toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlk projelerinin "İyi Yönetişim" olduğunu ifade eden Üçkardeşler, "İyiyi güzeli bilmek meziyettir, ancak iyiyi, güzeli yapmak daha da meziyettir. Biz Çukurova'yı bu yönetim modeliyle yönetmek istiyoruz" diye konuştu.

Şeyh Edebali'nin Osman Bey'e vasiyeti olan "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü hatırlatan Üçkardeşler, bu vasiyetten hareketle, insanı yönetim biçimlerinin merkezine yerleştirdiklerini ifade etti. Seçildikten sonra bir basın meclisi oluşturup, Çukurova'nın sorunlarını bu mecliste tespit ederek ilçenin geleceğine yön vereceklerini kaydeden Üçkardeşler, "Basın meclisinin yanında; gençlik, kadın, engelli ve gönüllü meclisleri oluşturacağız. 'İyi Yönetişim' şeklimizin temelleri bunun üzerine kuruludur" ifadelerini kullandı. Üçkardeşler, belediyenin imkanları doğrultusunda yeşil alan ve spor sahalarının sayısının artırılması için çalışacaklarını kaydetti.

Yeni kurulan Çukurova ilçesinde kalan belediyeye ait arsaların Seyhan Belediyesi tarafından satılmasıyla ilgili soru üzerine Üçkardeşler, "Bu arsalar, 'bizim partimiz ne de olsa Çukurova'da seçimi kaybedecek' düşüncesiyle satılıyor. Biz kendimizi seçimi kazanmış olarak görüyoruz" dedi.

Çukurova'nın sorunlarının tespiti için Mart ayından bu yana anketler yaptıklarını, problemlerini çözmüş, refah seviyesi yüksek olarak görülen ilçenin başlıca sorununun işsizlik olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Üçkardeşler, şunları söyledi:
"Çukurova'da öncelikli sorun işsizlik. İkincisi güvenlik, üçüncüsü hijyen. Biz bu anketlerde 63 sorun tespit ettik. Bu sorunlardan Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gerekenleri ayırdık. Diğer sorunların çözümü noktasında projeler üretmek için çalışmalara başladık."

Göreve geldikleri takdirde belediye binasını nereye yapacakları sorusunu da yanıtlayan Üçkardeşler, ilçenin genişleme potansiyeli de göz önüne alındığında belediye binası için en merkezi yerin fuar alanı civarı olduğunu, hizmet binasının mimari açıdan zengin olacağını kaydetti.

Son anketlerde, Çukurova'da kendilerine rakip gösterilen iki partiden 12 puan önde olduklarını savunan Üçkardeşler, "Benim Çukurova'yı marka kent yapma hayallerim var. Tabii ki bu hayallerin gerçekleşmesi belediyenin imkanlarıyla da alakalı. Biz herkesin hayallerini masaya yatırıp, ortak hayali gerçekleştirmek için çaba sarfedeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 11:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?