4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Üçkardeşler'den modern pazar sözü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Abdul Kadir Üçkardeşler, ilçenin en önemli sorunlarından biri olan semt pazarları konusundaki projelerinden birini açıkladı. Üçkardeşler, Çukurova ilçe imar planı içindeki 10 mahalleye sosyal ve kültürel etkinliklerde de kullanılacak yazın sıcaktan; kışın yağmurdan koruyacak uzay çatılı, kapalı modern semt pazarı yapacakları sözünü verdi.

MHP Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Abdul Kadir Üçkardeşler, projeyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı ziyaret ederek görüş ve önerilerini dinledi. Ziyaret sırasında Başkan Durak, Üçkardeşler’e imar planındaki semt pazarı yerlerini tek tek gösterirken, “İnşallah seçildiğinde ilk işin kapalı ve çağdaş semt pazarları yapmak olur” dedi.

Seyhan İlçe Belediye Başkanlığı görevlerine gelenlerin bugüne kadar tek bir kapalı semt pazarı yapmadığını belirten Başkan Durak, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Şurada görülen alanlar 20 yıl önce tarafımdan ayrılan ve Seyhan İlçe Belediyesi’ne tapularıyla teslim ettiğim semt pazar yerleri. Bugüne kadar Seyhan’da 4 belediye başkanı göreve geldi. Hizmet yapmadıkları için hiçbiri bir daha seçilemedi. Halka hizmet etselerdi, elbette seçilirlerdi. Kapalı semt pazarının maliyeti nedir ki? Asıl maliyet arsa. Arsayı verdiğim halde, üzerini kapatmadılar. Türkiye’de bütün büyükşehirlerde, merkez ilçe belediyeleri kapalı semt pazarı yapıyor da, bunlar neden yapmıyor?”

Fatih Mahallesi’nde halka ayrılan yeşil alanın, Seyhan İlçe Belediyesi tarafından işgal edilmek istendiğini de söyleyen Başkan Durak, “Bir tek kapalı pazar yeri yapmadıkları gibi, Fatih Mahallesi’ndeki halka açık yeşil alana kaçak yapı yapmaya kalkıştılar. Sanki imar planında ayrılmamış gibi, gözlerini Fatih Mahallesi’nin en gözde yeri olan yeşil alana diktiler. Halkın parasını da çarçur ettiler” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 14:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?