3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ücretsiz muayene izdihamı

Adana'da bir grup doktor ve sağlıkçının kendi imkanlarıyla organize ettiği ücretsiz muayene ve ilaç dağıtımında izdiham yaşandı.

Adana'daki kamu ve özel sağlık kuruluşlarında görev yapan doktor, hemşire ve sağlık memurlarından oluşan 15 kişilik gönüllü ekip, yetkililerden izin alarak, merkez Yüreğir ilçesinde bulunan 19 Mayıs Sağlık Ocağı'nda ücretsiz sağlık taraması başlattı. Öncelikle sosyal güvencesi olmayanlara yönelik gerçekleştirilen sağlık taramasında ücretsiz ilaç da dağıtılırken, organizasyonu duyanlar sağlık ocağına akın edince sağlık görevlileri zor anlar yaşadı. Sağlık görevlileri polisten yardım isterken, izdiham nedeniyle sağlık taramasına bir süre ara vermek zorunda kaldı.

Kenar mahallelerdeki yardıma muhtaç ailelere yönelik sağlık taraması yaptıklarını belirten Dr. Metin Happani, "Arkadaşlarla birlikte erken saatlerde gelerek muayeneye başlamıştım. İlk 100 hastayı çok güzel bir şekilde muayene edip, ilacını buradan verdik. Sonra birden kalabalıklaştı. Sağlık güvencesi olanların yanı sıra muayene olup, ilaçlarını alanlar da tekrar sıraya girmek isteyince büyük bir izdiham oldu. Doktor arkadaşlarla birlikte muayene yapamaz olduk. Bu yüzden ara vermek zorunda kaldık" dedi.

Yaşanan izdihamdan dolayı muayene olamayanlar ise, "Karnesi olanlar da gelmiş. Biz sabahtan beri bekliyoruz. Rezil olduk" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 18:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?