2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Üçüz bebekler şok etti!

Adana'da 14 yıl çektikleri çocuk özlemine 3 yıl önce tüp bebek yöntemiyle kavuşan Adanalı çift, ikinci kez yaşadıkları doğum sevincinde üçüz sürpriziyle karşılaştı.

İsmail (41) ve Hidayet (35) Altınkaş çifti evli oldukları 14 yıl boyunca bebek sahibi olamayınca çözümü tüp bebek yöntemin de buldu. Yapılan tedavinin ardından 3 yaşındaki Hatice dünyaya geldi.

Hatice ile birlikte çocuk özlemleri sona eren çift, Hidayet Altınkaş'ın bu kez doğal yöntemlerle hamile olduğu ortaya çıkınca büyük bir mutluluk daha yaşadı. İkinci hamilelikten erkek çocuğu bekleyen çiftin sevinçleri, Hidayet Altınkaş'ın ultrasona girmesiyle hüzne dönüştü. Ekonomik sıkıntı yaşayan aile, üçüz bebek geldiğini öğrenince adeta yıkıldı.

Ali, Ramazan ve Esmanur adını verdikleri bebeklerin üçüz olduğunu öğrendiği an gözyaşlarını tutamadığını söyleyen anne Hidayet, "Ne yapacağımı şaşırdım. Eşim benden müjdeli bir haber bekliyordu, sevincimiz üzüntüye dönüştü. Allah'a şükür hepsi sağlıklı ama onlara istediğimiz ölçüde bakamıyoruz çünkü bakacak gücümüz yok. Sütüm yetmediği için mama almak zorundayız. Eşim çalışmadığı için de bebek bezi ve mamalarını alamıyoruz" diye konuştu.

Bir fabrikada mevsimlik olarak çalıştığını ve şu anda işsiz olduğunu söyleyen İsmail Altınkaş, "Çocuklarımızın sağlık kontrollerini yaptıracak gücümüz bile yok. Günde 10-12 tane bebek bezi, 1 kutu mama bitiyor. Bunları da alamıyoruz. Bebeklerimizin ihtiyaçlarını akrabalarımızın katkılarıyla sağlıyoruz. Eskiden bebek doğduğunda altın takılırdı şimdi ise bize gelenler çocuk bezi ve maması getiriyorlar. Onlar olmazsa ne yapacağımızı bilmiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 10:41:29
Güncelleme :21 Eylül 2008 Pazar 10:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?