2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ucuz ekmek için birbirlerini ezdiler!

Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nin ürettiği ucuz ekmekten almak isteyen vatandaşlar birbirini ezdi. Evlerine ekmek götürmenin hesaplarını yapan yüzlerce Adanalı, 20 kuruş ucuza ekmek almak için halk ekmek büfeleri önünde saatlerce bekliyor.

Büfelerin önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, bakkallarda 40 kuruşa satılan ekmeği 20 kuruşa almak için adeta birbirini eziyor. Belediye, izdihamı önlemek için 15 kuruş olan ekmeğin fiyatını 20 kuruşa çıkarmıştı. Ancak ekmek büfelerinin önündeki izdiham artarak devam ediyor.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki halk ekmek büfesinin önüne gelen çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu kalabalık 4- 5 saat sırada beklemek zorunda kalıyor. Ekmeğin gelmesiyle birlikte yaşanan izdihamda birçok kişi ezilme tehlikesi yaşadı.

Büyüklerin arasında sıkışan birçok çocuk gözyaşlarına boğuldu. 18 kişilik nüfusa sahip Duyan ailesinin, ekmek ihtiyacını karşılamak için büfeye gelen 12 yaşındaki Ayşe Duyan, yaşanan izdihamda ekmeğinin birini düşürünce gözyaşlarına boğuldu. "Okula gitmem lazım, ekmeğimi verin" diye ağlayan Ayşe, "Her gün 2 YTL'lik ekmek alıyorum. Evde 18 kişiyiz. Ekmekleri eve bırakıp okula gidiyorum. Bir ekmeğim izdiham nedeniyle düştü. Ben eve gidince ne söyleyeceğim" dedi.

Mahalleli kadınlardan Meryem Tutar, her gün aynı manzaranın yaşandığını belerterek, "İnsanlar 20 kuruş daha az para vermek için saatlerce burada bekliyor. Bir ekmek için birbirini eziyor. Önceki gün sıkışıklık nedeniyle bir kadının kaburgaları kırıldı. Büfelerin sayısının artırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 13:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?