3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ucuz ekmek kuyruğunda ölüm

Adana'da, ucuz ekmek almak için sıraya giren işçi emeklisi, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Edinilen bilgiye göre, saat 05.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi, Şakirpaşa Mahallesi'nde meydana gelen olayda, emekli maaşı yetmeyince eşi Fatma ve kızı Dilek'in geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yapan Şehmuz Çelikçi (75), market ile fırınlarda 70 YKr'ye satılan ekmek yerine, belediyenin ürettiği 30 YKr'ye satılan ekmekten almak için Emekçiler Caddesi üzerindeki Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekmek büfesi önünde kuyruğa girdi. Soğuk havada ekmek aracının gelmesini bekleyen işçi emeklisi Şehmuz Çelikçi, aniden rahatsızlandı. Çelikçi, ucuz ekmek almak için sıraya giren vatandaşlar tarafından yolun kenarına yatırıldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekibi, müdahale ettiği Çelikçi'nin öldüğünü belirledi. Savcının incelemesinden sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtilen Çelikçi'nin cenazesi ailesine teslim edildi.

Ölen işçi emeklisinin eşi Fatma Çelikçi, sabaha karşı uyandıklarını belirterek, "Kızım dershaneye gidecekti. Ben kahvaltı hazırlamaya başladım. Kocam da ekmek almak için büfeye gitti. 2 saat beklememe rağmen gelmedi. Daha sonra kapı çalındı, polis geldi, 'Kocam mı öldü' diye sordum. Onlarda kocamın hastaneye kaldırıldığını söylediler. Sonra duyduk ki kocam ekmek kuyruğunda beklerken ölmüş" dedi.

"Gitti gelmedi" diyerek ağıt yakan Çelikçi, "Kocam emekliydi, maddi durumumuz iyi değildi. 70 YKr'ye ekmek alamıyorduk. O yüzden büfe önünde kuyrukta bekleyerek ucuz ekmek alıyorduk. Kömürüm odunum bile yok. Kocam yokluktan öldü" diye konuştu.

Ucuz ekmek kuyruğunda bekleyen bir vatandaş da, geldiğinde Şehmuz Çelikçi'nin karşı kaldırımda yattığını belirterek, "Kuyrukta beklerken fenalaşmış. Vatandaşlar oraya kaldırmış. Ben ekmeğimi aldım gittim" dedi.

Sabah okula giden bir öğrenci de, ekmek büfesinin önünden geçerken, yaşlı adamın yerde yattığını belirterek, "Ekmek kuyruğunda bekleyenlere sorduğumda, soğukta iki saat beklediği için rahatsızlanarak kaldırıma götürüldüğünü orada yere düşerek öldüğünü söylediler" dedi.

Ekmek kuyruğunda bekleyen engelli bir vatandaş ise 21. yüzyılda ekmek kuyruğunda beklemenin ayıp olduğunu ifade ederek, "Ben de maddi durumum iyi olmadığı için tekerlekli sandalyeyle kuyrukta beklemek zorunda kalıyorum. Param olsa gider bakkaldan 70 YKr'ye ekmek alırdım. Bu halde kuyrukta beklemek zor oluyor" diye konuştu.

Öte yandan ucuz ekmek kuyruğunda ölen işçi emeklisinin cenazesi, İstanbul'daki yakınlarının törene katılması için yarın toprağa verileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 13:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan göktaş IP: 88.227.142.xxx Tarih : 31.12.2008 19:32:59

öncelıkle allah rahmet eylesın adanada butur ÖLUMLER normaldı sayın baskan demokratık partı deyıl harbı mılıyetcı 1baskanımız var cunku askıde beledıye otobusunde ve buyuksehır beledıyesınde calısan tummemur ve işcıler hepsı 100de 90nı karaisalılı ve ekmek kulubelerınde 2sokak arasında var 20sokakta yok ekmek fıyatını dusurenler lutfen ekmek kulubelerınıde cogaltsın yoksa kuyrukta ölen sayısı cogalacak halkımıza yapılan hızmet var durustce olsun