29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

ÜDS başvuruları yarın başlıyor

Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı'nın (ÜDS) 2007-Mart dönemi başvuruları, yarın başlayacak.

ÜDS; Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere 3 ayrı alanda 25 Martta yapılacak. Sınav, ÖSYM tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa'da merkezi olarak gerçekleştirilecek.

ÜDS kılavuz ve başvuru formları, 12 Şubata kadar üniversite rektörlüklerinden alınabilecek ve aynı adrese başvuru yapılacak. Doktora ve sanatta yeterlilik sınavlarında, ÜDS ile Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) sonuçları da kabul edilecek. Yabancı dil koşulunu karşılamak için doktora ve sanatta yeterlilik sınavına girecek adayların ÜDS veya KPDS'den 100 üzerinden en az 50 veya daha fazla puan alması gerekiyor. 100 üzerinden 65 veya daha fazla puan alan doçent adayları, başarılı sayılacak.

ÜDS sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için de kullanılabilecek. Lisans programı mezunu ile lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de sınava girebilecek. Ancak bu öğrencilerin, ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için ÜDS sonuçlarını kullanıp kullanmayacaklarını öğrenmeleri gerekiyor.



AA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2007 Pazar 13:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?