2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

UEFA'dan Başkan Durak'a sertifika

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı ziyaret eden Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şube Başkanı Ali Hoşfikirer, UEFA ’nın projesine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Hoşfıkirer, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Antrenörler Demeği (TÜFAD) Adana Şubesi’nce desteklenen Futbol Okulu’ndaki bilimsel futbol eğitiminin 30 Haziran 2004 günü başladığını ve 35 gün sürdüğünü söyledi. 8-14 yaş grubu 1.200 kız ve erkek çocuğun katıldığı Yüreğir Fatih Terim Spor Kompleksi’ndeki çim sahalardaki eğitimi, konusunda uzman ve profesyonel lig deneyimli hocalar tarafından verildiğini kaydeden Hoşfıkirer , ’’Türk futboluna yeni yetenekler yetiştirme çabanızdan dolayı sizlere sonsuz teşekkürlerimizi iletiriz’’ dedi.

TÜFAD Başkanı Ali Hoşfikirer, ’’Herkese her yerde futbol’’ (GROSSROOTS) projesine destek verdiği için UEFA tarafından hazırlanan sertifikayı Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ’ a sundu ve desteklerini bundan sonra da beklediklerini söyledi.

GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Durak, UEFA ’nın projesini geleneksel hale getireceklerini ifade etti. Profesyonellere para vermek yerine, altyapıyı güçlendirecek projeleri desteklemeyi tercih ettiklerini kaydeden Başkan Durak, ’’Çalışmalarımız çok ses getirdi. Sizlerin sayesinde kenar semtlerde harcanmakta olan yetenekleri bulup Türk futbolunun altyapısına kazandırdık. Endişeniz olmasın projeyi geleneksel hale getireceğiz. Profesyonel takımlara para yetiştiremiyoruz. Genç yetenekleri keşfederek profesyonel kulüplere kazandıracağız’’ şeklinde konuştu.

FUTBOLCU ADAYLARI KAPIŞILDI

35 gün süren eğitimden sonra futbolcu adaylarının amatör ve profesyonel kulüpler tarafından altyapılarına dahil edildiğini söyleyen TÜFAD Yönetim Kurulu üyesi ve Teknik Direktör Osman Öngen, mahalle aralarındaki yetenekleri Türk futboluna kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Öngen, ’’ Adana Demirspor 45, Seyhan Belediyespor 17 , Yeşilevler 20, Seyhanspor 16, Kuzey Adana 20, Adanaspor 8, Yüreğirspor 15, Buruk Belediyespor 15, Kurttepespor 19, Adana İdman Y.urdu Kız Takımı ise 15 yeni yeteneği kadrosuna aldı. Böylelikle proje amacına ulaştı’’ dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 12:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?