1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Ukraynalı hemşire Müslüman oldu

UKRAYNALI HEMŞİRE MÜSLÜMAN OLDU

Adanalı bir kişiye gönlünü kaptıran Ukraynalı bir hemşire, müslüman olarak "Sema" ismini aldı.

Bir süre önce Adanalı Mustafa Tevfik ile tanışan ve gönlünü kaptırdıktan sonra evlenmeye karar veren Kateryna Kazmaly, evleneceği kişi müslüman olduğu için din değiştirip İslamiyet'i seçti. Eşiyle birlikte merkez ilçe Seyhan Müftülüğü'ne gelen Kazmaly, burada müslüman olarak "Sema" adını aldı.

Kazmaly'nin İslamiyet'e geçmesine Seyhan Müftüsü Halil Uzun vesile oldu. Müftülük makamında Kazmaly, şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müslüman olmadan önce Müftü Halil Uzun gelen misafirine İslam'ı anlattı. Uzun, İslam'ın kolaylıklar dini olduğunu belirterek "Sizin şu an müslüman olmanız daha önce gelen peygamberlerin ve İlahi kitapları inkar etmek değil onlarla beraber son din olan İslam'ı onun kitabı Kur'an-ı Kerimi ve Peygamberi Hz. Muhammed'i yürekten tasdik etmektir.

Sizleri kutluyorum. Siz şu andan itibaren özbeöz mümine bir kardeşimiz oldunuz. Dünyanızı ve ahiretinizi kurtardınız" dedi.

Uzun'un söylediği Kelime-i Şehadeti Kazmaly tekrar ederek müslüman oldu. Müslüman olan ve çok güzel Türkçe konuşan Sema, müftülüğün gösterdiği sıcak alakaya teşekkür etti. Kendi arzu ve isteğiyle ve aynı zamanda araştırarak okuyarak ve gözlemleyerek müslüman olduğunu anlatan Sema, şöyle konuştu: "Müslüman olmayan herkese şunu tavsiye ederim. Sakın gördüğünüz her müslümanın durum ve duruşu ile etki altında kalmayın. Ben gördüm ki her müslüman, İslam'ın bütün kurallarını bazen yerine getirmiyor. Eğer ben

araştırmamış olsaydım yanlış yapan kimselerin durumlarının İslam'dan kaynaklandığını sanırdım. Bir baktım ki sevgi, paylaşma, kadınlara değer verme gibi her türlü güzel şey İslam'da var. Yani İslam güzel, kim onu tanır ve gerçekten yaşarsa o da güzelleşiyor. Ben araştırmamda bunu gördüm. Bugün burada Kelime-i Şahadet getirerek müslüman olduğum için huzurluyum, mutluyum. Müftülüğünüzün bana gösterdiği sıcak alakaya çok teşekkür ederim."

Seyhan Müftüsü Halil Uzun, Sema'ya Kur'an-ı Kerim ve dini kitaplar hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 10:25:01
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 17:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?