2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ülkeye döviz kazandırıyorlarmış!

Adana’da bir İngiliz işadamını kredi kartı aracılığıyla bir gecede 7 milyar lira dolandırdıkları iddiasıyla yakalanarak gözaltına alınan şahıslar, "Ülkeye döviz kazandırıyoruz" diyerek kendilerini savundu.

İddiaya göre, iş için Türkiye’ye gelen İngiliz işadamı David King (37), Adana’da dolandırıcıların tuzağına düştü. İngiltere’de dış ticaret şirketi sahibi olan King, iş görüşmesi için 5 Kasım’da Adana’ya geldi. 2 günde işlerini tamamlayan King, önceki gün Sabancı Merkez Camii’ne gezmek isterken Deniz Çevik (29) ve Umut Tan’la (22) tanıştı. Yeni arkadaşlarıyla birlikte yemek yedikten sonra bir gece kulübüne giden King, burada da 100 paund hesap ödedikten sonra, tanıştığı Moldovyalı hayat kadınlarıyla kaldığı otele gitti.

Sabah otelden ayrılmak isteyen King, İngiltere’deki bankasından gelen "Hesabınızdan dün 7 milyar lira çekildi" uyarısıyla şoke oldu. İngiliz işadamının şikayeti üzerine 2003 yılında da bir ABD’li turisti dolandırmaktan cezaevine giren Tan ve Çevik, Moldovyalı hayat kadınlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken "Kötü bir şey mi yaptık, ülkeye döviz kazandırıyoruz" diye kendilerini savundu.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 10:19:01
Güncelleme :11 Kasım 2004 Perşembe 11:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?