3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ulu önder Atatürk saygıyla anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde Adana'da törenle anıldı.

İlk tören, Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Anıta ilk çelengi Adana Valisi İlhan Atış koydu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Saat 09.05'te çalan sirene, yoldan geçen araçlar da klaksonlarıyla eşlik etti. Yoldan geçen vatandaşlar, Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

Vali İlhan Atış, törenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 70. yılında minnetle andıklarını belirtti.

Atış, "Yüce Atatürk; 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türk milleti ilelebet payidar kalacaktır' diyerek vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, yaşarken ve öldükten sonra da maddi ve manevi tüm varlığını ulusuna adayan bir lider olarak her zaman Türk milletine ilelebet yol gösterecek ve sonsuza dek yaşayacaktır. 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir' diyen Ulu Önder Atatürk, bir lider ve devlet adamı olarak ileri görüşlü, sabırlı ve yürekli kişiliğiyle milletinin çıkarlarını hep önde tutmuş, ilke ve devrimleriyle her zaman yol gösterici olmuştur. O'nun en büyük ideali; Türk milletinin çağdaş uygarlık düzeyini yakalayarak refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesiydi. Bu duygu ve düşüncelerle, dünya tarihinde pek nadir yetişen dahilerden olan büyük devlet adamı, vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hayata veda edişinin 70. yılında minnetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Törene; 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve çok sayıda bürokrat ile askeri erkan katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 11:00:31
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 11:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?