4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ulusal İş Sağlığı Kongresi 16 Nisan'da

TMMO Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenecek olan "Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi" 16-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı yaptığı açıklamada, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde 3 gün sürecek "5. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi"nde 11 ayrı oturumda 35 sözlü bildirinin sunulacağını belirtti.

Atıcı, ülkemizde her yıl yaklaşık 80 bin iş kazasının gerçekleştiğini, bu kazalarda yaklaşık bin 600 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 300 kişinin iş göremez duruma geldiğini, 600 kişinin de meslek hastalıklarına yakalandığını vurguladı. İş kazaları ve meslek hastalıkları yüzünden her yıl, toplam 2 milyon iş günü kaybının yaşandığına dikkat çeken Atıcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi Madde 23: 'Herkesin, kendi özgür seçimiyle belirlediği bir işyerinde, adil ve elverişli çalışma koşullarında çalışma hakkı vardır' demektedir. Ülkemizin de altında imzasının bulunduğu beyannamenin bu maddesi aslında tek başına en azından kısa vadede ulaşmamız gereken hedefi göstermektedir. Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla bu ekonomik ve toplumsal sorunu her boyutuyla bir kez
daha tartışıp ortaya çıkan çözümleri ilgili yetkililerin bilgisine sunmak, kamuoyu oluşturmak görevimizdir."

MMO Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, 16-18 Nisan 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "5. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi"nde, 3 gün boyunca, 2 salonda toplam 11 ayrı oturumda, 35 adet sözlü bildiri sunulacağını, açılış panelinin yanı sıra gerçekleştirilecek 4 özel oturum ve 3 konferansta İş Sağlığı ve Güvenliğinin tartışılacağını söyledi.

Kongre çerçevesinde 34 adet poster bildirinin yanı sıra 18 firmanın da stand açarak ürünlerini sergileyeceklerini kaydeden Atıcı, "5. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki çabalara destek vermek, tartışma platformları oluşturmak ve kanayan yaranın iyileştirilmesini sağlamak konusunda önemli adımların atılabileceği bir zemin olacağına inanıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 14:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?