4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

UMKE'den 5 günlük özel eğitim

ADANA’DA UMKE EĞİTİMİ

Adana’da deprem, sel ve çığ düşmesi gibi doğal afetlerde gönüllü görev almak isteyen 15’i doktor 32 sağlık çalışanına özel eğitim veriliyor.

Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görev alacak sağlık çalışanları 5 gün süreyle özel eğitimden geçirilecek.

Hekimevi salonu ve bahçesinde kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Kampını gezen Adana Valisi İlhan Atış, Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik’ten bilgi aldı. Sahra hastanesi ve olası afetlerde kurulması planlanan çadırları da gezen Atış, deprem ve sel felaketi gibi doğal afetlere hazırlıklı olunmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. UMKE eğitiminden sonra uygulama çalışmasının düzenlenmesini de isteyen Vali Atış, “Afetlere hazırlıklı olmalıyız. Eğitim çalışmalarını aksatmadan sürdürmeliyiz. Bu konuda vatandaşlarımızı da bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bizler doğal afetler olmadan bunlara karşı hazırlıklı olmak durumundayız” dedi.

Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik de eğitim çalışmalarının başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Adana’da 2004 yılında Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin kurulduğunu ve 300’e yakın kişinin bu ekipte gönüllü olarak görev aldığını söyledi.

UMKE gönüllülerinin deprem, sel, çığ ve heyelan gibi doğal afetlere karşı özel eğitildiğini ifade eden Dr. Aytekin Kemik, “5 yıl içerisinde UMKE ekibimizde görev alan doktor ve sağlık çalışanlarının bir kısmı başka illere tayin oldu. Bu nedenle gönüllü olmak isteyenlerin başvurusunu da dikkate alarak bu eğitimi düzenledik. Amacımız, afetler yaşanmadan önlem almak ve olası afetlere karşı özel eğitimli ekiplerle hazır olmak. İlk etapta 15’i doktor toplam 32 sağlık çalışanımız 5 gün süreyle eğitimden geçirilecek” şeklinde konuştu.

İl Sivil Savunma Müdürü Mehmet Erdoğan da Adana Ceyhan ve Marmara depreminden sonra ülkemizin doğal afetlere karşı gerekli önlemleri aldığını söyledi. Erdoğan, Ceyhan ve Marmara depremlerinde kurtarma çalışmalarında görev aldığını ifade ederek burada yaşadığı dramı anlattı ve bu olayları anlatırken de gözyaşlarına hakim olmadı.

Sağlık Bakanlığı desteği ile düzenlenen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) eğitiminde törene katılanlara, Marmara Depreminde yaşananların yer aldığı 5 dakikalık görüntü izlettirildi

ADANA’DA UMKE EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 13:10:04
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 16:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?