1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Üniversite mezunu seyyar satıcı

ÜNİVERSİTE MEZUNU SEYYAR SATICI

Adana'da, üniversite mezunu bir seyyar satıcı, çorap satmak amacıyla satın aldığı elektrikli bisikletini çaldırınca perişan oldu.

Adanalı Ahmet Koçak (51), 1984 yılında Çukurova İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Ancak, aradan 27 yıl geçmesine rağmen evlenip iki çocuğu olmasına rağmen bir türlü iş bulamadı. 27 yıldır bulabildiği kısa süreli işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlayan Koçak, son olarak çorap satmaya başladı. Çarşıya yürüyerek gidip gelen ve günde 15- 20 TL arasında para kazanan Koçak, yaşlanınca elektrikli bisiklet almaya karar verdi. Geçen Ağustos ayında 10 ay taksitle ayda

140 TL ödemek şartıyla elektrikli bisiklet aldı. Artık yorulmadan çarşıya çıkıp çorap satarak çocuklarının rızkını kazanan Koçak, şubat ayına kadar iyi giden işler durunca bisikletinin taksitlerini ödeyemez hale geldi. Üç aydır bisikletin taksitini ödeyemeyen Koçak, bir hafta önce evinin önünde zincirle bağladığı elektrikli bisikleti çalınınca mağdur oldu. Sümer Mahallesi'ndeki evinin önünden çalınan bisikleti için polise başvuran Koçak, polisin hırsızları yakaladığını öğrenince sevindi, ancak elektrikli bisikletine ulaşılamadığını öğrenince kahroldu.

Ailesinin nafakasını kazanmak için yırtık ayakkabısıyla yaya olarak bir taraftan çorap satan Ahmet Koçak diğer yandan da dedektif gibi bisikletini arıyor.

Üniversite mezunu olmasına rağmen 27 yıldır düzgün bir iş bulamadığını sonunda çorap satmaya karar verdiğini ancak bunda da aksiliklerin peşini bırakmadığını ifade eden Koçak, "Çocuklarıma bakabilmek için sokaklarda çorap satıyordum. Ancak yaşlandığım için yükü taşıyamaz olunca elektrikli bisiklet aldım. Bisikleti daha taksiti bitmeden çaldılar. Hırsızlar yakalandı ancak bisikletim yok. Ben bisikletimi istiyorum o olmazsa çocuklarım da aç ben de açım. Bisikletim sayesinde günde 15-20 lira kazanıyordum. Bisikletim bulunmazsa kendimi yakacağım" dedi.

Ahmet Koçak, üniversite mezunu olmasına rağmen çorap satmaktan utanmadığını kendisini bu hale düşürenlerin utanması gerektiğini sözlerine ekledi.

ÜNİVERSİTE MEZUNU SEYYAR SATICI
ÜNİVERSİTE MEZUNU SEYYAR SATICI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2011 Çarşamba 10:24:04
Güncelleme :27 Nisan 2011 Çarşamba 23:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?