4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Üniversitede at ve eşek eti şoku!

HASTANE VE ÖĞRENCİ YURDUNUN YEMEKLERİNDE AT VE EŞEK ETİNE RASTLANDI

Adana'da, Tarım İl Müdürlüğü tarafından Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi'nde bulunan Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na 2 firmanın verdiği yemeklerde at ve eşek eti kullanıldığı ortaya çıktı.

İl Tarım Müdürlüğü Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri rutin yaptıkları denetlemeler sırasında Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi öğrencilerin kaldığı ve yerleşke içerisinde bulunan Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda yapılan incelemede yemeklerde at ve eşek etine rastlandı. Tarım Müdürlüğü yaptığı araştırmada hastaneye ve yurda yemek veren firmalar mercek altına aldı. Yapılan araştırmada iki yemek firmasının aynı kasaptan et aldığı tespit edildi. Yapılan incelemeler

sonucunda yemekçilik firmaları ve kasap inceleme tamamlanıncaya kadar kapatıldı. Adana Valiliği de hastane ve yurda yemek veren firma ile anlaşmaları iptal etti.

Vali İlhan Atış ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yapılan incelemede etin tek tırnaklı hayvana ait olduğunun ortaya çıktığını belirterek, "Burası 2 milyonluk bir kent. Tüm kentlerde olabilir biz de var. Daha öncede ortaya çıkmıştı. Daha öncede çıktığı için yetkili daireler Tarım İl Müdürlüğü ve diğer kurumlar çok sıkı çalışıyorlar. Personel ve araç sayısını artırarak, bakanlığımız da biz de önem veriyoruz" dedi.

Bu alışveriş yapılan yerlerle alışverişin kesildiğini belirten Atış, "İkinci kez tahliller yapılıyor. Sonuca göre hareket edeceğiz. Çok büyük miktarda ya da hepimizi rahatsız edecek miktarda olduğunu düşünmüyorum. Az da olsa insanları rahatsız ediyordur. Önlemek için arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Sanıyorum ki asgariye inmiş durumda. Sıfır noktaya indirmeyi başaracağız diye düşünüyorum. Çok az bir kebap yapılırken yakalanmış bir şey. Bunun cezası çok ağır. Sanıyorum 5 bin TL cezası var.

Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Ama bir kere ortaya çıksın bakalım. Suçlular ortaya çıksın. Gözaltına alınma ikinci tahliller gelmeden olmaz" diye konuştu.

Hastanede kalan hastalar ve hasta yakınları da hastaneye at ve eşek eti sokulmasına tepki göstererek, "İnsanlar buraya tedavi olmaya geliyor. Onlara at ve eşek eti yedirmek büyük bir saygısızlık. Bunun hastanede olmasına şaşırmamak lazım. Çünkü Adana'nın her tarafından at ve eşek eti satılıyor. Yazıklar olsun" diye konuştu

Yurtta kalan üniversite öğrencileri ise yemeklerinden at ve eşek eti çıkmasından dolayı çok tedirgin olduklarını artık yurttan yemek yemediklerini söyleyerek, "Duyduğumuz da çok şaşırdık. Ama artık o firmalarla anlaşmalar iptal edilmiş. Sağlımızdan endişe ediyoruz. Artık yemek yemeye korkuyoruz" dedi.

HASTANE VE ÖĞRENCİ YURDUNUN YEMEKLERİNDE AT VE EŞEK ETİNE RASTLANDI
HASTANE VE ÖĞRENCİ YURDUNUN YEMEKLERİNDE AT VE EŞEK ETİNE RASTLANDI
HASTANE VE ÖĞRENCİ YURDUNUN YEMEKLERİNDE AT VE EŞEK ETİNE RASTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 13:09:03
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 15:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?