3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Üniversitede mutlu soda doğru

Adana Ticaret Odası’nın (ATO), yaklaşık iki yıldan bu yana sürdürdüğü Adana Vakıf Üniversitesi kurma çalışmaları, Vakıf Senedi’nin onayının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yer tahsis etmesine yönelik katkılarıyla sonuca doğru yaklaşıyor.

Adana Vakıf Üniversitesi Geçici Yönetim Kurulu, ilk toplantısını Vali İlhan Atış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Denetim Kurulu üyeleri ve danışmanların katılımıyla gerçekleştirdi. Adana Ticaret Odası Sosyal Eğitim Vakfı Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Vali İlhan Atış, böyle bir oluşumda bulunmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Adana Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediyesi’ni Adana’ya ikinci bir üniversite kazandırılması yönündeki çabalarından dolayı kutluyorum. Özellikle ATO Başkanımız Şaban Baş, inatla bu konuya yoğunlaştı ve bu aşamaya getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin de bu organizasyonda önemli bir rol alması, projenin hayata geçiş sürecini olumlu etkileyecektir. Adana’nın gelecek nesillere övünülecek bir eser bırakmasına öncülük eden Adana Ticaret Odası’na, Yönetim Kurulu ve Meclisi ile Büyükşehir Belediyemize, kentimiz adına teşekkür ediyorum. Gelinen aşama oldukça önemlidir. Adana Vakıf Üniversitesi Adanamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, belediyenin ortaya çıkan önemli projelerin hayata geçirilmesi için lokomotif görevi üstlendiğini belirtti. Adana’nın fuar alanına kavuşmasında da benzer süreç yaşandığına işaret eden Durak, “Adana Ticaret Odası, kentin önemli eksiklerinden biri olan fuar alanı için çalışma başlattı ve bizim de desteğimizi istedi. ATO Başkanı Şaban Baş’ın, tutarlı ve kararlı tutumu karşısında biz de, tüm olanaklarımızı seferber ettik ve kenti modern bir fuar alanına kavuşturduk. Aynı süreç, Adana Vakıf Üniversitesi için de geçerli. Yine birlikte hareket ederek kentimize ikinci üniversiteyi kazandıracak olmanın çabası içerisindeyiz. Çalışmayı bu aşamaya getiren başta Sayın Şaban Baş olmak üzere ATO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile emeği geçen kişi, kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum” dedi.

ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da, kentin ikinci bir üniversiteye gereksinim duymasından dolayı böyle bir oluşuma giriştiklerini söylediler. Yorucu bir süreçten sonra kurulan vakfın, üniversite kampus alanının belirlenmesiyle hedefe daha emin adımlarla ilerleyeceğini ifade eden Pakyürek ve Baş, “Çok sayıdaki öğrencimiz, zorunluluktan dolayı başka kentlerdeki üniversitelere yöneliyordu. Mezun olan öğrencilerimizin önemli bir bölümü de mesleğini yine Adana dışında sürdürüyordu. Beyin göçü dediğimiz olgu da bu sorundan kaynaklanıyordu. Adana’nın eğitimsiz göç alıp, eğitimli göç vermesinin altında yatan neden de buydu. Bu haklı gerekçeye bağlı olarak, Vakıf Üniversitesi kurulması yönündeki önerimiz Odamız Meclisi’nde tereddüt edilmeden oybirliğiyle kabul edilmiştir. Adana Vakıf Üniversitesi’nin hayata geçirilmesi, bölge ekonomisi ve kent kültürünün en üst noktalara taşınması açısından önemli bir kilometre taşı olacaktır. Bize bu projenin hayata geçiş sürecinde desteğini esirgemeyen başta Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürü borç biliyoruz” görüşlerini dile getirdiler.

Toplantıda, Adana Vakıf Üniversitesi’nin danışmanlığını üstlenen, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurucularından Dr. Öner Kabasakal ve Ç.Ü. İ.İ.B.F.’nden Nejat Erk tarafından bundan sonra izlenecek stratejiye ilişkin bilgi sunumunda bulunuldu.

Öte yandan Vakfın geçici yönetim kurulunun; Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş ve ATO Genel Sekreteri Ahmet Nevruz, Denetim Kurulu da; Meclis üyeleri Recai Akün, Gürcan Gül ve Rafet Balkaroğlu’ndan oluştuğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 14:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?