4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Üniversiteli Ebru'ya hazin veda

Adana'da ailesine "Size layık evlat olamadım. Beni affedin" yazılı not bırakarak intihar eden üniversite öğrencisi genç kız, annesi ve ikiz kız kardeşlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Merkez ilçe Seyhan'a bağlı Cemalpaşa Mahallesi Cevat Yurdakul Caddesi üzerinde bulunan Çetin Apartmanı B Blok'ta 9. kattaki dairede oturan Selma ve Adnan Şenbayraklar'ın dün sabah saatlerinde 9. kattaki evlerinin balkonundan atlayarak intihar eden kızları Ebru Şenbayrak'ın (22) cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Cemalpaşa Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Cenaze getirilmeden önce anne Selma ve baba Adnan Şenbayrak ile ikiz kızları Seda ile Sedef ve oğulları Hasan Ali Şenbayrak taziyeleri kabul etti. Bu sırada anne Selma Şenbayrak ve kızları güçlükle ayakta durabildi. Anne Şenbayrak sürekli ağlarken kızları onu teselli etmeye çalıştı. Ebru Şenbayrak'ın cenazesinin eve getirilmesi sırasında anne ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu.

Anne Şenbayrak eşinin göğsüne yaslanarak gözyaşı döktü. Kızının bulunduğu cenaze aracına binmek isteyen anne, eşi tarafından sakinleştirilerek engellendi. Daha sonra cenaze aracı Kabasakal Mezarlığı'na hareket etti.

Kızının yıkanan cenazesi son kez gösterilen anne, gözyaşları içinde dışarı çıktı. Ebru Şenbayrak'ın ikiz olan kız kardeşleri Sedef ile Seda ise fenalık geçirdi. Erkek kardeşi Hasan Ali ise ablasının yanına giremedi.

Daha sonra cenaze omuzlarda taşınıp musalla taşına konuldu. Cenaze namazı sırasında Ebru Şenbayrak'ın büyük bir fotoğrafı tabutun önüne konulunca imam tarafından fotoğraf tabutun diğer tarafına konuldu. Cenaze namazı kılındıktan sonra Ebru Şenbayrak'ın cenazesi üniversite arkadaşlarının da katılımıyla toprağa verildi.

Dün Ebru Şenbayrak'ın intihar etmeden bir gün önce annesini arayarak "Artık dayanamıyorum, intihar edeceğim" dediği daha, sonra sakinleştirildiği ancak sabah uyandığında salonda oturan babası Adnan Şenbayrak'ın yanına gelerek, "Beni ruh sağlığı hastanesine yatır. Kendimi iyi hissetmiyorum" dediği, babasından, "Bugün pazar. Her yer kapalı, seni yarın götürürüm" yanıtını verdiği bunun üzerine genç kızın, odasındaki ajandaya, "Size layık evlat olamadım. Beni affedin" diye not yazdıktan sonra balkondaki sandalyenin üstüne çıkarak kendini boşluğa bıraktığı iddia edilmişti. Öte yandan Ebru Şenbayrak'ın şizofren hastası olduğu ve aynı zamanda internet bağımlısı olduğu ileri sürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 16:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?