4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Üniversiteli gence hazin veda

İzmir'de internet kafede arkadaşlarıyla play station oynarken fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede tanı konulamadan hayatını kaybeden üniversite öğrencisi, bugün memleketi Adana'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Enes Oflaz (22), staj amacıyla ay başında öğrenim gördüğü İzmir'e gitti. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde staj yapan Oflaz, arkadaşlarıyla play station oynamak için internet kafeye gitti.

Kafede aniden rahatsızlanan ve ağzından kan gelen Oflaz, arkadaşları tarafından staj yaptığı tıp fakültesine kaldırıldı. Doktorlar, gencin akciğerinde kanama olduğundan şüphelendi ancak yaklaşık bir hafta süren uğraşa rağmen bir türlü tanı konulamadı. Oflaz, bir hafta süren yaşam mücadelesinin ardından dün hayatını kaybetti.

Oflaz'ın cenazesi, dün İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki törenin ardından bugün uçakla memleketi Adana'ya getirildi. Üniversiteli gencin cenazesi önce evine, daha sonra ise defnedileceği Kabasakal Mezarlığı'na getirildi. Cenazenin mezara getirilmesi sırasında annesi Gülseren Oflaz baygınlık geçirdi. Baba Ali Oflaz ise sinir krizleri geçirerek, "Bu acıya yürek dayanmaz" derken, acılıyı babayı oğlunun üniversite arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Oflaz'ın tek erkek kardeşi Okan Oflaz ise ağabeyinin fotoğrafını severek teselli olmaya çalıştı. Oflaz, cenaze namazı sırasında da ağabeyinin fotoğrafını bir an olsun bırakmadı.Öğle vakti kılınan cenaze namazı sırasında baba Ali Oflaz gözyaşlarına boğuldu. Defin sırasında üniversite arkadaşları da Oflaz'ın mezarına toprak attı.

Oflaz'ın play station oynarken yanında olan üniversiteden arkadaşı Caner İncesu, internet kafede hep birlikte play station oynarken arkadaşının birden öksürmeye başladığını, daha sonra öksürüklerin sıklaşarak ağzından burnundan kan gelmeye başladığını, bunun üzerine 5 dakikada arkadaşlarını üniversitenin hastanesine götürdüklerini söyledi.

Hastanede bir hafta yoğun bakımda kalan arkadaşına doktorların, hocaların çok uğraşmasına rağmen tanı koyamadığını belirten İncesu, "Bizzat bizim hocalarımız bire bir ilgilendi. Akciğerinde sorun olduğundan şüphelendiler. Ancak bir türlü tanı koyulamadı. Arkadaşımız bir hafta verdiği yaşam mücadelesini kaybetti" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 16:49:09
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 16:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?