4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ünlülerin kırmızı halı heyecanı

16. Altın Koza Film Festivali, düzenlenen görkemli bir törenle başladı. Festivalin açılış töreninde ünlü oyuncular ve yönetmenler sanatseverlerle buluştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 40. yaşını kutlayan Altın Koza Film Festivali, 16. kez sanatseverlerle buluştu. Festivalin açılışına katılan ünlüler, kırmızı halıda yürüyerek objektiflere poz verdi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen ve sunuculuğunu Şebnem Dönmez'in yaptığı gecede Kenan Görsev ve Elif Uslu ikilisi mini bir konser verdi. Geçmişten günümüze Altın Koza etkinliklerinin tanıtıldığı törende Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Vali İlhan Atış da sahneye çıkarak konukları selamladı.

Durak, yaptığı konuşmada festivale katılan sanatçılara teşekkür ederek, "40 yaşında ama inişli yokuşlu bir dönemden geçti, geride kaldı. 16.'sı yapılıyor. 40 senede bir kaç defa askeri sıkıntılar oldu Türkiye'de biliyorsunuz, böyle bir ülkede 16 defa Altın Koza'yı da ayakta tutabilmek bizim için de bir şans oluyor. Bizi destekleyen ve bu konuda katkı veren tüm Adanalılara teşekkür ediyorum" dedi.
Adana'da geçmişte 200'e yakın yazlık sinemanın olduğunu ve yeni filmlerin galalarının da Adana'da yapıldığını ifade eden Durak, Çukurova'nın sanat dünyasına bir çok ismi kazandırdığını vurguladı.

Vali Atış ise, "Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, 'her şey olabilirsiniz'. Kendimden söyleyeyim, 'vali de olabilirsiniz' ama sanatçı olmanız kolay değil. Biz Adanalılar, tüm kamu yönetimi olarak, bu gerçeğe inanmış insanlarız. Bir ülke sanatçısıyla şenlenir, bir ülke sanatçısıyla anılır, bir ülke sanatçısının beyninin yaydığı ışıklarla aydınlanır: Aksi takdirde karanlığa gömülür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nın jüri başkanı ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve jüride yer alan oyuncu Özgü Namal, Meltem Cumbul ve Bulut Aras ile senarist ve yazar Füruzan, yönetmen Özcan Alper, görüntü yönetmeni Uğur İçbak ve müzisyen Mazlum Çimen sahneye çıktı.

Jüri üyeyleri uzun süre davetliler tarafından alkışlandı. Daha sonra festivalde yarışacak olan filmlerin tanıtımı yapıldı.14 Haziran'a kadar devam edecek festivalde, ulusal ve uluslararası film yarışmaları, gösterim bölümü ve diğer etkinlikler yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 11:15:47
Güncelleme :10 Haziran 2009 Çarşamba 11:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?