4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ustalara onur ödülü

16. Altın Koza Film Festivali'nin geleneksel "Yaşam Boyu Onur Ödülleri", bu yıl yönetmen Ömer Lütfü Akad, oyuncular Filiz Akın ve Yusuf Sezgin ile yaptığı müziklerle Türk Sineması'na katkıda bulunan Cahit Berkay'a verildi.

Park Zirve'de gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Halit Kıvanç'ın rahatsızlığı nedeniyle gelemediği için Ayşegül Yazıcı'nın yaptığı festival balosunda, "Yaşam Boyu Onur Ödülleri" sahiplerini buldu. Sinemanın ustalarının hayat hikayelerinin de anlatıldığı gecede, Ömer Lütfü Akad 96 yaşında olmasından dolayı ödülünü almaya gelemedi.

Akad'ın hayat hikayesinin anlatıldığı ve sonunda bir mesaj verdiği filmi bütün sanatçı ve davetliler ayakta alkışladı. Daha sonra ünlü müzisyen Cahit Berkay'ın hayat hikayesinin anlatıldığı film gösterildi. Bu sırada Berkay duygulu anlar yaşadı. Filmin ardından Berkay, ödülünü ünlü oyuncu Selda Alkor'un elinden aldı.

Ünlü müzisyen, çok sayıda ödül aldığını, aynı ödülü Altın Portakal Film Festivali'nde de aldığını ancak anlatılan hayat hikayesinden çok etkilendiğini ve kendisini hatıralarına götürdüğünü belirterek, gözyaşlarını tutamadı.
Berkay'ın ardından Türk Sineması'nın ünlü ismi Yusuf Sezgin'in hayat hikayesini anlatan kısa bir film gösterildi. Bu sırada Sezgin'in duygulandığı gözlendi.

Ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın elinden alan Sezgin, 46 yıldır Türk Sineması'na onur ve gururla hizmet ettiğini belirterek, verilen ödülden dolayı herkese teşekkür etti. Sezgin'ın ardından Türk Sineması'nın masum güzellerinden Filiz Akın'ın kısa filmi gösterildi. Filmin ardından Akın'a ödülünü Adana Valisi İlhan Atış verdi.

Vali Atış, ödülü verdikten sonra yaptığı konuşmada, Türk kadınının günümüzde en büyük sorununun model kadın olduğunu, geçmişte bunu en iyi Filiz Akın'ın yaptığını kaydetti.

Akın ise, Altın Koza'da ödül almak için çok uğraştığını, birçok kez oynadığı filmlerle yarışmaya girdiğini ancak bir türlü Altın Koza'yı alamadığını vurgulayarak, "Ama artık benim de bir Altın Kozam var. Hem de onur ödülü olarak bir kozam var. Bunun için şimdi çok mutluyum" diye konuştu.

Sanatçılar ödüllerini aldıktan sonra basın mensuplarına toplu halde poz verdi. Ödül töreninin ardından Yeni Türkü, söylediği şarkılarla davetlilere güzel bir gece yaşattı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 09:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?