4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Uygulama farklı çile aynı

Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SSK) bağlı hastanelerden yararlanan sigortalıların serbest eczanelerden ilaç alma uygulaması, çekilen çileyi sona erdirmedi. Uygulamanın ilk günü sorunlu başladı.

Uygulamanın ilk gününde randevulu olarak Adana SSK Hastanesi’ne gelen vatandaşlar, ilaçlar dışarıdan alınacağı için daha önce SSK eczanelerinden kesilen 800 bin liralık doktor muayene ücretini yatırmak üzere veznelerin önünde uzun kuyruklar oluşturunca perişan oldu.

Uygulamanın daha ilk günden aksamasına tepki gösteren vatandaşlar, yetkililere ateş püskürdü.

Sabah erken saatlerinden itibaren SSK hastanelerine akın eden vatandaşlar, polikliniklere gelince muayene fişi talebiyle karşılaştı. Sigortalılar, 800 bin liralık fişi almak için iki vezne önünde uzun kuyrukları oluşturdu.

Adana dışından gelen hastalar da uygulamanın tam bir rezalet olduğunu öne sürdü. Pozantı’dan tedavi için trenle Adana’ya gelen 72 yaşındaki Muzzafer Tuncel de, "Pozantı’da bile bu işin çözümünü buldular. Bize verilen 800 bin liralık makbuz koçanının doktorun yanındaki görevli keserek reçeteye iliştiriyor. Toplanan paralar da akşam muhasebeye teslim ediliyor. Koca Adana’da bu işi hiç akıl eden yok mu? Bu kadar insan boşa kuyruk bekliyor, bu kadar doktor da boş yere hasta bekliyor. Çok yazık" dedi.

Hastane yetkilileri ise uygulamanı yeni başlaması nedeniyle baş gösteren aksaklığa karşı bir hafta içinde 19 ayrı vezne açarak çözüme kavuşturacaklarını bildirdiler.

Bu arada, uygulamanın yeni başlaması nedeniyle özel eczaneler de tam bir tedirginlik yaşadı. Eczacılar, SSK’nın isteği doğrultusunda en ucuz muadil ilaçları hastalara verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 17:32:26
Güncelleme :10 Şubat 2005 Perşembe 17:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?