4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Uygur Türkleri için gıyabi namaz

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Özerk Bölgesi'nde yaptığı katliamda hayatlarını kaybeden Uygur Türkleri için Adana'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Deneği ve Kardeş Dernekler Topluluğu tarafından Merkez Sabancı Camii'nde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi cami avlusunda toplanan binlerce vatandaş, tekbir getirerek Çin Halk Cumhuriyeti'ne lanet yağdırdı.

Anadolu Gençlik Derneği adına konuşan Abdullah Canlı, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından Sincan Özerk Bölgesi'nde Uygur Türklerine karşı katliam yapıldığını, tüm dünyanın da buna seyirci kaldığını söyledi. Canlı, kendilerinin bu katliama seyirci kalmayarak en azından binlerce ağızdan olayı kınadıklarını söyledi.

Kardeş Dernekler Topluluğu adına konuşma yapan emekli imam Mehmet Özler ise, Uygur Türklerine karşı Çin tarafından yapılan katliamın boyutlarının her geçen gün arttığını, bu nedenle Çin'i kınadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından katledilen Uygur Türkleri için dua okunarak, gıyabi cenaze namazı kılındı. Kadınların da caminin girişinde ayrı bir yerde eşlik ettiği namazın ardından vatandaşlar sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 14:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özürdileyen IP: 78.184.32.xxx Tarih : 10.07.2009 17:27:25

uygurlar budist değil mi? onlar yerleşik hayata geçen ilk türk halkı dolayısıyla da din değiştirmişlerdir. sosyal bilgiler bilmiyosanız çin tapınaklarında uygurlar için gıyabi tapınma yaparlar (!)