5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Uyuşturucu alıp, ölüm uykusuna yattı

Adana’da, yüksek dozda uyuşturucu alan bir genç, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Gencin, uyuşturucu kullanmak suçundan bir süre hapis yattığı ve Almanya'dan sınır dışı edildiği ortaya çıktı.

Olay, Gürselpaşa Mahallesi 91 Sokak’taki 3 nolu evde bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Mete Kalkanoğlu (28), dün gece amcasının kızı Filiz Topçu’nun evine giderek burada eğlendi. Geç saatlere kadar müzik eşliğinde oynayan Mete Kalkanoğlu, daha sonra odasına çekilerek uyudu. Sabah kalktığında Mete’nin yüzünün ve ellerinin morardığını gören Filiz Topçu, kuzenini arabaya bindirerek Numune Hastanesi’ne getirdi. Burada yapılan müdahaleye rağmen, Mete Kalkanoğlu kurtarılamadı.

Oğlunun kaldırıldığı hastaneye gelen anne Ünsal Kalkanoğlu, ölüm haberiyle yıkıldı. Hastanedeki polis odasında gözyaşlarına boğulan Ünsal Kalkanoğlu, "Ben Almanya’da yaşıyorum. Mete 2 ay önce uyuşturucu kullandığı için Almanya’dan sınır dışı edilmişti. Ben de oğlumu görmeye gelmiştim. Ancak burada da uyuşturucu kullanmaya devam etmiş. Daha önce bir kez uyuşturucu kullanmak yüzünden cezaevine girmişti. Oğlumu bu hale getirenlerin bulunmasını istiyorum" dedi.

Oğlu Mete ile uyuşturucu kullanması yüzünden sık sık kavga ettiklerini söyleyen anne Ünsal Kalkanoğlu, "Oğluma uyuşturucu satanlar, yakalanıp cezalandırılsın. Oğlumun takip edilmesi için polise bile gidecektim. Ama iş işten geçti. Su testisi su yolunda kırıldı. Gencecik yavrum hayata doyamadan göçüp gitti. Oğluma çok yalvardım, uyuşturucuyu bırakmasını istedim ama beni dinlemedi. Bu olay tüm ailelere ibret olsun. Çocuklarınızı başı boş bırakmayın" diye konuştu.

Bu arada kısa bir süre önce yine uyuşturucu komasından kurtulan Mete Kalkanoğlu’nun cebinden çıkan ve yeşil reçeteyle satılan ilaçlara da polis el koydu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 17:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?