30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Uyuşturucu kavgası arkadaşları ayırdı

ADANA’da çocuklukları birlikte geçen 25 yaşındaki Reşit Yalnızcagil ile 22 yaşındaki Metin Yurtsever arasında yaşanan uyuşturucu satma tartışması kanlı sonlandı. Yurtsever, kendisini uyuşturucu satmaya zorladığını iddia ettiği çocukluk arkadaşı Yalnızcagil’i tabancayla öldürdü.


‘Uyuşturucu ticareti yapmak, hırsızlık, adam yaralamak’ suçlarından sabıkası bulunan Metin Yurtsever ile ‘tabancayla adam öldürmek, memura mukavemet, adam yaralamak’ gibi bir çok suçtan sabıkalı Reşit Yalnızcagil’in uzun zamandan beri devam eden arkadaşlıkları salı günü kanlı tartışmayla sona erdi. İddiaya göre, uyuşturucu satıcılığı yapan Reşit Yalnızcagil, çocukluk arkadaşı Metin Yurtsever’e, “Benimle birlikte esrar satacaksın. Benim için torbacılık yapacaksın” diyerek arkadaşını zehir ticareti yapmaya zorladı. Arkadaşının teklifini kabul etmeyen Yurtsever, çareyi ilişkilerini bitirmekte buldu. Bütün ısrarlarına rağmen uyuşturucu satmaya ikna edemediği Yurtsever’e baskı yapmaya başlayan Yalnızcagil, “Seni öldürürüm” tehdidinde bulundu.

Arkadaşının baskılarından bıkan Metin Yurtsever, cep telefonuyla Reşit Yalnızcagil’i arayarak “Gel konuşalım” diyerek yanına çağırdı. Buluşma yeri olarak da Belediyeevleri Mahallesi 206 sokakta bulunan çocuk parkını veren Yurtsever, ruhsatsız tabancasını da alarak beklemeye başladı. Kendisini bekleyen sondan habersiz bir şekilde olay yerine gelen Yalnızcagil, Yurtsever ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Yurtsever, tabancasıyla çocukluk arkadaşına 3 el ateş etti. Yalnızcagil, vücüduna ve kafasına isabet eden kurşunlarla ölürken, Yurtsever ise kaçtı.

Oğlunun öldürüldüğünü öğrenip olay yerine gelen anne Fatma Yalnızcagil, sinir krizleri geçirirken intikam yemini etti. Cinayet Bürosu ekipleri, arkadaş katili Yurtsever’i Yüreğir İlçesi’ne bağlı Doğankent Beldesi’ne gitmek üzere bindiği dolmuşta yakaladı. Gözaltına alınan Yurtsever, sorgusunda kendisini 37 yaşındaki Murat Akgün’ün azmettirdiğini söyledi. Ölenin bazı yakınları da aynı yönde şüpheleri olduğunu belirtti. Yurtsever’in iddiası üzerine Murat Akgün de yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları yapılan zanlılardan Akgün, “Benim olayla ilgim yok. İiftira atıyorlar” diyerek kendini savunurken, Yurtsever, “Benden torbacılık yapmamı istiyordu. Murat’a anlattığımda, o da beni kışkırttı. Karşı çıktığımda ise tehdit etti. Ben de ölmemek için öldürdüm” dedi.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından Metin Yurtsever ‘adam öldürmek’, Murat Akgün ise ‘adam öldürmeye azmettirmek’ iddiasıyla adliyeye sevkedildi. Yurtsever ve Akgün, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

 

DHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 18:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?