1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Uyuşturucuya savaş açtı

EROİN KULLANIYORDU ŞİMDİ UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTI

Adana'da uyuşturucuyla mücadelede vatandaşla Adana Tabip Odası'nın birlikte yaptığı protestoya yıllarca eroin kullandıktan sonra bırakan Ali Özberisoy da katılarak uyuşturucuya savaş açtığını söyledi.

Adana Tabip Odası ve mahallelerinde uyuşturucu satışının çok olduğu sakinler dün Emek Mahallesi'nde toplanarak uyuşturucuya karşı mücadele edilmesi için ortak bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı Adana Tabip Odası Başkanı Rıza Mete yaparak, uyuşturucunun işsizlik ve yoksullaşmadan beslendiğini ileri sürdü.

Mete, "Ülkemizde ve şehrimizde işsizlik, yoksulluk ve güvencesiz yaşam gün geçtikçe artmaktadır. İşsizlik belası en fazla gençlerin başında bulunuyor. İşsiz gençlerin anne babasında para

almak zorunda kaldığı için bunalıma girdiği de acı bir gerçektir. Bu nedenle aile, arkadaş, çevre ve akraba dayanışmasından uzak olan yoksul gençler, kendilerine uyuşturucuyu bir sığınma olarak görmektedir. Bu mahallelerde uyuşturucu ile mücadele eden aileleri destekliyoruz. Gençlerin uyuşturucu batağına düşmemesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.

Basın açıklamasına Adana Tabip Odası üyelerinin yanı sıra mahalle sakinleri ve daha önce uyuşturucu kullanıp da bırakan gençlerde katıldı. Bunlardan biri olan 28 yaşındaki Ali Özberisoy, yıllarca uyuşturucu kullandığını ancak hiçbir yararını görmediğini, sürekli zararının olduğunu kaydetti. Özberisoy, uyuşturucunun kendisini bütün sevdiklerinden ayırdığını, bu nedenle azimle sevdiklerine kavuşmak ve sağlığına kavuşmak için bıraktığını söyledi. Gençlere de seslenen Özberisoy, "Gençler özellikle eroin

kullanmasın. Uyuşturucular arasında en kötü eroin. Sizi sevdiklerinizden herkesten ayırır. Sizi her gün bitirir. Bu nedenle eroin kullanmayın. Uyuşturucuya hayır diyorum" diye konuştu.

EROİN KULLANIYORDU ŞİMDİ UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTI
EROİN KULLANIYORDU ŞİMDİ UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTI
EROİN KULLANIYORDU ŞİMDİ UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTI
EROİN KULLANIYORDU ŞİMDİ UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 10:55:02
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 12:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?