29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Uyuyan çocuğu itfaiyeciler uyandırdı

Adana'da okuldan çıktıktan sonra eve dönen bir çocuk, evin kapısını kitledikten sonra uykuya daldı. Ailesinin eve girmek için kapıyı çalması ise sonuç vermedi. Bir türlü uyandırılamayan çocuğu, itfaiye ekipleri uyandırdı.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Sümerler Mahallesi, 75 Sokak, Muhtarlar Sitesi'nde yaşanan olayda, Mimar Kemal İlköğretim Okulu 4. sınıfta okuyan Uğur İlhan (10), öğle saatlerinde eve geldi. Bir süre sonra uykusu gelen çocuk, evin giriş kapısının sürgüsünü de çekerek, uykuya daldı. Akşam saatlerinde işten eve gelen baba İbrahim İlhan(38) ve anne Gönül İlhan(37) evin kapısını açamadılar. Kapının zilini çalan anne ve baba, evden yanıt alamayınca telaşlanarak durumu hemen polise bildirdiler. Yaklaşık 2 saat boyunca eve girmeye çalışan aile fertleri sonuç alamayınca son çare olarak CANKUR ekipleri eve çağrıldı. Kapının arkasından sürgülenmesi nedeniyle bir türlü kapıyı açamayan ekipler, itfaiye aracının merdiveni ile 4 katta ki evin balkonundan eve girmeye karar verdiler. Hazırlıklar sonrası, merdiven ile evin balkonuna çıkan ve balkon kapısından eve giren itfaiyeci aileye kapıyı açtı.

Oğullarının uyuduğunu gören anne ve baba rahat bir nefes alırken, yaşanan olaylar karşısında uykuya dalan Uğur bir türlü uyanmadı. Aile fertlerinin ve komşularının uyandırma çabalarına karşılıksız kalan Uğur, hiç bir şey olmamış gibi uyumaya devam etti. Uzun süren uğraşlar sonucunda uyandırılan küçük Uğur karşısında kameraları görünce neye uğradığını şaşırdı. Yaşananlardan dolayı ise gülmekten kendini alamayan aile fertleri ve komşular bir süre Uğur'a durumu izah etmeye çalıştılar. Sonunda kendine gelen Uğur, annesine sarıldı. Meydana gelen komik olayı anlatan anne Gönül İlhan, "Akşam eve geldiğimizde kapıyı açamadık. Zili çaldık, Uğur'da cevap vermedi. Telaşlandık, durumu hemen polise bildirdik. Sonra içeri girdiğimizde oğlumuzun uyuduğu gördük. Çok şükür kötü bir şey olmadı" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 09:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?