4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Uzattığı bıyığı mesleği oldu

Dünya Bıyık Şampiyonu Kahramanmaraşlı Memili Rüştüoğlu, 40 yıldır bıyık uzattığını ve bunu bir meslek haline getirdiğini belirterek, "Bıyıklarımın kesilmesinin şakası bile yapılamaz" dedi.

1988 yılında Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen yarışmada ilginç insanlar kategorisinde Dünya Bıyık Şampiyonu olan ve 182 santimetrelik bıyığıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran 60 yaşındaki Rüştüoğlu, şimdilerde 120 santimetreyi bulan bıyıklarının sağladığı ünle dünyanın her yerini geziyor.

40 yıldır bıyıklarına gözü gibi bakan Rüştüoğlu, bugüne kadar katıldığı reklam filmleri ve diğer organizasyonlardan kazandığı gelirle 50 ülkeyi gezdi. Dünyanın bir çok ülkesinde insanların bıyık uzattığını fakat şekil olarak dünyadaki tek erkek olduğunu belirten Rüştüoğlu, "Bıyıklarımın kesilmesinin şakası bile yapılamaz" dedi.

Yıllardır kendisine bir imaj sağlayan bıyıklarını uzatmasının kendisi için bir meslek haline geldiğini anlatan Rüştüoğlu, "Bütün dünyayı bu bıyıklarımla geziyorum. Herhangi bir sponsorum yok. Dünyanın çeşitli ülkelerinden davetler gelir. Japonya, Singapur, Avustralya, Dubai gibi birçok ülkeyi gezdim. Yakın bir zamanda Malezya'dan davet geldi, oraya da gideceğim" diye konuştu.

Bıyıklarını görenlerin şaşırdığını, ama genel itibariyle saygıyla karşılandığını ifade eden Rüştüoğlu, bazı insanların bıyıklarını gördüğünde korktuğunu anlattı.
"Dünyada kendinden kravatlı ve atletli tek erkek benim" diyen Rüştüoğlu, bıyık uzatmanın zorluklarına değinerek, her insanın yapabileceği bir iş olmadığını kaydetti.

Bıyık bakımının bazı teknik yanları olduğunu vurgulayan Rüştüoğlu, "Güzel giyineceksin, güzel bakacaksın. 40 senedir bu işin peşindeyiz. Zahmetli de olsa bıyığıma özellikle bakıyorum" şeklinde konuştu.

İlerleyen yaşlarda bıyıklarını kesebileceğini ifade eden Memili Rüştüoğlu, Kahramanmaraş'ta bıyıklarını uzatan birisini veliaht olarak tayin ettiğini ancak onun da yeteri kadar bıyıklarına bakamadığını söyledi. Yaşadığı ilginç olayları da anlatan Rüştüoğlu, Singapur Havaalanı'na inmeden önce 'Havaalanına uzaylı inecek' şeklinde anonslar yapıldığını ve insanlar tarafından coşkuyla karşılandığını söyledi.

Dünyanın bir çok ülkesinde gerçekleştirilen organizasyonlara katılan Dünya Bıyık Şampiyonu Memili Rüştüoğlu, bıyıklarını dik tutmak için kullandığı spreye günlük 75 TL ödüyor. Organizasyonlara özel kuaförüyle katılan Rüştüoğlu, bıyıklarına yaptığı masrafın aylık 5-6 bin TL'yi bulduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?