29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Vali Atış, Kızılay'a kurban bağışladı

Adana Valisi İlhan Atış, Kurban Bayramında cadde, park ve yol gibi kamuya ait yerlerde kurban kesimine izin vermeyeceklerini söyledi.

Atış, Kızılay Derneği Adana Şube Başkanlığı'nda "2007 Kurban Bağışı Kampanyası"nın açılışına katıldı. Kurban Bayramlarında kamuya ait açık alanlarda kurban kesimini önlemek istediklerini belirten Atış, "Bu sene kamuya ait alanlarda yani caddede, sokakta, parkta, kanal kenarında veya içinde kurban kesimini kesinlikle önlemek istiyoruz. Kurbanların usullere göre kesilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Kızılay Derneği'nin kampanyasını desteklediğini kaydeden Atış, "Hepimiz bir gerçeği kabul edelim. Eskiden kurban kesenler azdı. Şimdi kurban kesimi çoğaldı. Hemen herkes kurban kesiyor. Kestiğimiz kurbandan sonra nereye dağıtacağımızı açıkçası şaşırıyoruz. Bazen de gönderdiğimiz kurban etleri nazikçe iade ediliyor. Bizde kestik diyorlar. Almanın doğru olmadığını düşünüyorlar. Öyleyse buna en iyi çözüm yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın sayılı yardım kuruluşlarından olan Kızılay'ın envanterinde bulunan yoksullara kurban etini dağıtmak daha iyi. Bende kurbanımı Kızılay'a bağışlamak istiyorum. Allah kabul etsin" diye konuştu.

Kızılay Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam ise geçen yıl başlatılan kurban bağışı kampanyasıyla yaklaşık 400 bin kişiye yardım ulaştığını söyledi. Bağışlanan kurbanların vekalet usulüyle kesilerek yıl boyunca fakir ve yoksul ailelere ulaştırıldığını belirten Sağlam, "Asıl yoksulluk merhametten yoksulluktur. Türk Kızılay’ı Türk milletinin merhametidir. Geçen yıl yüz binlere ulaştık. Bu yıl milyonlara ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
Vali Atış daha sonra ilk kurban bağışçısı olarak Başkan Sağlam'a kaparo verdi.

 

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 16:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?