4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Vali Atış, Tepebağlıları rahatlattı

Adana Valisi İlhan Atış, kentin tarihi Tepebağ Mahallesi'nde uygulanacak proje için buradaki evlerin 15 Temmuz'a kadar boşaltılması kararı alındığını hatırlatarak, bu kararın uygulanmayacağını belirterek, "Kimsenin gözyaşı üzerine güzellik olmaz" dedi.

Atış, Adana'nın tarihi Tepebağ Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak, yapılacak "Arkeolojik Park" nedeniyle evleri için yıkım kararı alınan mahalle sakinleriyle görüştü. Atış, muhtarlık önünde karşılandı. Mahalle sakinlerinin, "Bizi mağdur etmeyin" talepleriyle karşılaşan Vali Atış, kimseyi mağdur etmeyeceklerini söyledi.

10 yaşındaki Ömer Kani'de Vali Atış'a, "Ne olur valim evimizi yıkmayın" diye seslendi. Vali Atış ise Kani'ye gülümseyerek, "Evleriniz yıkılmayacak" diye konuştu.
Evleri için yıkım kararı alınan bir grup vatandaşın geçtiğimiz günlerde eylem yaptığını hatırlatan ve 1 ay önce ev verilmeden evlerin yıkılmayacağını söylediğini anımsan Atış, "Kimse merak etmesin. Ben mahalle sakinlerine, bir ay önce yanıma geldiklerinde de söyledim. Kimseyi mağdur etmeyeceğim. Bunu ben söyledim ama buna rağmen bazı mahalleliler sağda solda bağırdı, şov yaptı" dedi.

Hiç kimseyi sokakta bırakmayacaklarını kaydeden Atış, şunları kaydetti:
"Burada İl Özel İdare arsası üzerinde kurulu 69 tane tapusuz ev var. Bu nedenle arkadaşlar hukuka uygun bir karar almışlar ama her hukuka uygun karar uygulanacak diye bir şey yok. Tepebağ güzelleştirilmeli ama burayı kimsenin gözyaşlarını akıtarak güzelleştirmeyiz. Halkın yüzünü güldürmek benim görevim. Bu nedenle mahalledeki evlerin 15 Temmuz'a kadar boşaltılması kararını geri alacağım. Ancak, 'biz bağırdık Vali geri adım attı' diye düşünmeyin. Ben zaten bunu 1 ay önce söylemiştim. Bir tek kişiyi bile ağlarken görürsem ben bu projeyi yapmam. TOKİ veya başka bir kurumla görüşerek vatandaşlara uygun bir yerleşim yeri bulana kadar bu evleri yıkmayacağız."

Evlerini Türk Bayrakları ile donatan mahallede Vali Atış'ın kararıyla bayram havası esti. Vatandaşlar bir kaz daha "Arkeolojik parka" karşı olmadıklarını ev verilmesi durumunda hemen evlerini boşaltacaklarını, Adana'nın güzelleşmesine kendilerinin de yardımcı olacağını belirtti.

Tepebağ Mahallesi'nde oturan ve yaklaşık 5 yıl önce şekerden dolayı felç olan Mustafa Acısı ise Vali Atış'ın ağzından sokakta kalmayacağını öğrenince gözyaşlarına boğuldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?