2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Vali Atış muhtarlarla buluştu

Adana Valisi İlhan Atış, çocukların okulda olması gereken saatlerde polise taş atarak derse girmemesinin, çocukları okulda başarısızlığa götürdüğünü söyledi.

Atış, Valilik Toplantı Salonu'nda muhtarlarla yaptığı toplantıda, vatandaşların huzur ve güven ortamında hayatlarını sürdürebilmeleri ve temel ihtiyaçlarının giderilmesinde, kamu kurumlarına olduğu gibi muhtarlara da bazı görevler düştüğünü belirtti.

Son zamanlarda çocukların okulda olmaları gerekirken sokaklarda polise, jandarmaya taş attığını söyleyen Atış, "Çocukların polise taş atması, yerlerde sürünmeleri onların fiziki ve ruhi anlamda dengelerini alt üst ediyor. Bu durum, derslerine çalışamamalarına, sınıfta kalmalarına, bir müddet sonra tembelleşip kendi özgüvenlerini kaybetmelerine neden oluyor. Ne yapmalıyız ki, bazı çocuklarımız tehlikeli alanlarda olmamalılar, ne yapmalıyız ki uyuşturucu kullanmamalılar, trafik lambalarının yanında dilenmemeliler. Bu konularda valinin, kaymakamın, belediye başkanının görevi var ama, kendi istekleriyle seçilen siz muhtarların görevleri daha fazla. Çocuklarımızı bu dediğim yerlerden alabilmenin yolu muhtarlarımızdan, din görevlilerimizden, okul müdürü ve öğretmenlerimizden geçiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?