4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Vali Atış sergi açtı

VALİ ATIŞ, MÜLKİYE GÖRSEL SANATLAR SERGİSİNİ AÇTI

Mülkiye Görsel Sanatlar Sergisi Ankara, İstanbul, Bursa ve Kayseri’den sonra, Adana’da açıldı.

Adana Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan ve 50 eserin yer aldığı Mülkiye Görsel Sanatlar Sergisi’nin açılışını Adana Valisi İlhan Atış ve avukat Fikret Sezgin yaptı.

Adana Valisi İlhan Atış, açılışta yaptığı konuşmada, önce mülkiyenin, sonra Türkiye'nin geleceğini savundu. Önce Mülkiye, sonra Türkiye sözüne açıklık getiren Atış, “Neden böyle diyorum. Ülkemiz çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kaldığında, zor duruma düştüğünde mülkiyeliler kurtarmıştır. Böyle bir sergiyi Adana’da açtığı için Adana Şube Başkanına teşekkür ediyorum.. Ayrıca Mülkiye’nin 150. yıldönümünü kutluyorum” dedi.

Mülkiyeliler Birliği Adana Şube Başkanı Regaib Baykal ise 1859 yılında kurulan Mektebi Mülkiye hakkında bilgi aktardı. Her mülkiyelinin geçmişte olduğu gibi çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu olduğunu dile getiren Baykal, mülkiyenin 150. yıl etkinlikleri kapsamında çeşitli faaliyetler yapacaklarını ifade etti. Baykal, Mülkiye Görsel Sanatlar Sergisi’nin Ankara, İstanbul, Bursa ve Kayseri’den sonra, Adana’da sergilendiğine dikkat çekerek, “Tüm eserler, mülkiyeli sanatçılar tarafından özgün olarak hazırlanmıştır. Burada sergilenen eserler zengin mülkiye tarihinden sadece bir kesintidir” diye konuştu.

VALİ ATIŞ, MÜLKİYE GÖRSEL SANATLAR SERGİSİNİ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 12:56:03
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 17:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?