3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Vali Atış'ın projesi destek bulmadı

Adana Valisi İlhan Atış, polise taş atan çocukların ailelerinin yeşil kartlarının iptal edilmesi ve devlet yardımlarının kesilmesi konusunda kamuoyundan ve hükümetten destek alamadığını belirterek, "Cezadan vazgeçerek ailelerle tek tek görüşüp çocukların polise taş atmasını önleyeceğiz" dedi.

Vali Atış, birkaç gün önce Adana'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a İmralı'da kötü muamele yapıldığı iddiasıyla sokaklarda yapılan korsan gösteriler sırasında çocukların ön saflarda yer almasına tepki göstermişti. Atış, çocukların ailelerinin yeşil kartının iptal edileceğini ve devletin sağladığı kömür ile diğer parasal yardımların kesilmesini düşündüklerini açıklamasının ardından ortaya çıkan tepkiler üzerine bu uygulamadan vazgeçti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Atış, açıklamalarının ardından hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını bilemeyeceğini ifade ederek, "Biz konunun tartışılmasını istiyorduk, tartışıldı. Nelerin doğru, nelerin yanlış olabileceği ortaya çıkmaya başladı" diye konuştu.

Amaçlarının çocukları korumak ve ailelerin sahip çıkmasını sağlamak olduğuna dikkat çeken Atış, şunları söyledi:

"Madem ki yeşil kart uygulaması veya kömür yardımlarının kesilmesi yanlış bulunuyor, Milli Eğitim Bakanımızın da açıklaması var, o zaman biz başka yollar buluruz. Vali Yardımcımız Turgut Serimer'e talimat verdim, mahalle muhtarları ile toplantı yapacağız. Sonra o yerlerin okul müdürleri, rehber öğretmenleri ile toplantı yapacağız, arkasından din görevlileri ve ailelerle toplantı yapacağız. Ailelerimizin baskı altında kalarak çocuklarını böyle yerlere gönderdikleri gerçeğini kabul ediyorsak, ailelerimizin yanında olacağız. Ailelerimizle görüşeceğiz, yardımların kesilmesi anlamında değil ama çocuklarının gösterilere katılmaması noktasında yardımlarını isteyeceğiz."

Ailelerle bire bir mahallelerde toplantı yaparak çocukların tehlikeli ortamlara girmemesi için çaba göstereceklerini vurgulayan Atış, "Yeşil kartı kaldırmak ve kömür yardımını kesmek sadece bir düşünce idi. Düşüncemizi arz ettik, kamuoyunda tartışıldı, tartışılmaya devam ediyor. İstanbul Valimiz de desteklemiyor. Milli Eğitim Bakanımız da doğru bulmuyor. Ama bu konu tartışılmalı, bizim amacımız çocuklarımızı korumak. Adana Valiliği olarak herhangi bir eylemde bulunmadan çocukların tehlikeli bölgeye girmesini engelleme yönündeki çalışmalarımızı pazartesi gününden itibaren başlatıyoruz" dedi.

Zaten herhangi bir eylemde bulunmadıklarını ve tartışmanın noktalandığını ifade eden Adana Valisi İlhan Atış, şunları kaydetti:

"Demek ki yeşil kart ve kömür konusundaki düşüncemiz doğru bulunmuyor. Öyleyse biz de çocuklarımızın tehlikeli bölgeye girmesini engellemek, polise ve jandarmaya taş atmasını engellemek, derslere çalışmasını, okula gitmesini sağlamak için bire bir ailelerle görüşerek, daha yoğun bir mesai sarf ederek, valilik, kaymakamlıklar, milli eğitim müdürlüğü, müftülük, sosyal hizmetler il müdürlüğü olarak bir çalışma başlatıyoruz. Bu çalışmayı sonlandırdığımızda bilgi vereceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 13:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
komser tolga IP: 88.227.24.xxx Tarih : 2.11.2008 13:21:16

sayın valimizi kutluyorum. Türkiye'nin böyle güzel insanlara ihtiyacı çok...