3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Vali Atış'tan ailelere uyarı!

Adana Valisi İlhan Atış, yasa dışı gösterilere katılan çocukların ailelerine bazı yaptırımların uygulanmasıyla ilgili yaptığı açıklamalara yöneltilen eleştirilere; "Bu konuda nereden, hangi yerden tepki gelirse gelsin kesinlikle kararlıyız" dedi.

Vali Atış, Güney Eğitim Vakfı'nın Seyhan Oteli'nde düzenlediği 14'üncü Kuruluş Yıldönümü Balosu'nda çocukları gösterilere katılan aileleri bir kez daha uyardı.
Vakfın amacının gençleri çağdaş Türkiye'de iş sahibi yapmak, kendi amacının ise çocukları korumak olduğunu belirten Atış, son zamanlarda Türkiye'de bir oyun oynandığı ifade ederek, şöyle devam etti:

"Benim bildiğim Anadolu erkeği, kadını merttir. Çocuklarını tehlikeli bölgelere sürmez. Tehlikeli bölgeler varsa kendisi gider. Ama son zamanlarda ülkemizde başına çorap giymiş erkekler, polisin önüne 6-7 yaşlarındaki çocukları sürerek, arkasından da hamile kadınları göndererek eylem yaptıklarını düşünüyor. Biz de diyoruz ki; Türkiye çağdaş ve demokratik bir ülkedir. Eylem, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak isteyenler, yasal yaptıkları sürece bizim görevimiz onları korumaktır. Onların güven içinde toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmalarını sağlamaya hazırız. Ancak yasadışı yaptıkları takdirde, yakalarından tutup, yargıya götürmeye hazırız"

Atış, olaylarda polis ve jandarmanın temkinli davrandığını, bir çocuğun bile yerde sürüklenmediğini ve burnunun dahi kanamadığını anlatarak, şunları söyledi:
"Çocuklarımız o gün yeşil kartla tedavi oldukları sağlık ocaklarını taşlıyorlar. O gün okudukları okulların camlarını kırıyorlar. O gün hasta komşuyu almaya gelen ambulansı taşlıyorlar. Biz ne yapıyoruz, bunlar çocuk olduğu için sesimizi çıkarmıyoruz. Bir tek çocuğun burnu kanamamıştır, bir tek çocuk yerlerde sürünmemiştir. Çünkü biz ülkemizin geleceğini çocuklarda görüyoruz. Ancak doğurmasını bilen analar, çocuklarına da bakmak zorundadırlar. 15 çocuk doğurtmayı başarabilen babalar, çocuklarına da bakmak zorundadırlar. Başka hiç bir çaresi yok. Onlar bakmazlarsa biz baktıracağız. Nasıl yapacağız bu işi? Türkiye Cumhuriyetinin verdiği yetkiye istinaden mutlaka başaracağız. Gelin, ülkemizin geleceğini aydınlığa götürelim. Bunun tek bir çaresi var, çocuklarımızı korumak. Bugün Diyarbakır'da gösteriye katılan çocuklar için 25 yıl hapis cezası istendi, 25 yıl. Artık bu çocuklar bitti. Biz diyoruz ki; gelin hapse başvurmadan, çocukları hapse göndermeden görevini yapmayan anne-babaları hapse gönderelim.
Çocuklarımızı sevelim, koruyalım."

Güvenlik güçlerine taş atan çocukların depresyona girdiğini vurgulayan Atış, "Rica ediyoruz, çocuklarınıza sahip çıkınız. Çünkü çocuklarınızın attığı taşlarla camların kırılmasının önemi yoktur. Çocuklarımızın ruhları kırılmaktadır. Çocuklarımız jandarma ve polisi taşladıktan sonra depresyona girmektedirler. Artık onlar bir eşiği geçmiş sayılmaktadırlar. Onları tutmak çok zordur artık. Gelin hep beraber çocuklarımızı bu yoldan anaların, babaların yardımıyla kurtaralım" diye konuştu.

Çocukların tehlikelerden uzak tutulması yönünde kararlı olduklarının altını çizen Atış, "Geleceğin doktorlarını, avukatlarını, işadamlarını mutlak suretle koruyalım. Adana Valiliği bu konuda nerden, hangi yerden tepki gelirse gelsin kesinlikle kararlıdır. Biz görevmizi yapacağız. Biz, çocuklarımızı koruyacağız. Bu sesimizi Adana'daki ana-babalar duydular. Ve şu an Adana'da gösteri yoktur. Bizim sözümüz çocuklarına sahip çıkamayan veya çıkmayan ana-balara aittir. Hep beraber Adanamızın, çocuklarımızın, Türkiye'nin geleceğini kurtaralım. Bu çok önemli, çok kötü bir oyundur. Bu oyunu hep birlikte bozalım, kardeşliğimize taş attırmayalım."
Vali Atış'ın konuşması davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 10:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?